Salata de sfecla rosie crude vine cu o poveste .
Sfecla rosie este un ingredient prea putin folosit, insa cu multe proprietati benefice pentru organism.
Astazi este Ziua Pamantului si am simtit nevoia unei altfel de postari.
La multi ani de Ziua Pamantului ! Sa ne traiesti planeta draga si sa ne ierti pentru toate pet-urile, dozele, pungile aruncate , pentru apele carora le-am furat cristalinul si pentru padurile orfane.
In aceasta zi va aduc o reteta cu ingrediente roade ale Pamantului, o salata gustoasa, simpla si plina de culoare.
Ingrediente:
– 1 sfecla rosie cruda
– 1/2 telina
– 1 legatura de ridichi rosii
– 1 legatura de patrunjel
– 1 ceapa verde
– 1/2 lamaie
– 3-4 linguri de ulei de masline
– Sare
Mod de preparare salata de sfecla rosie cruda:
Legumele se spala bine sub jet de apa si zvanta.
Sfecla rosie impreuna cu telina se curata de coaja se dau pe razatoarea mare. Ridichile se taie feliute subtiri ,iar verdeturile se toaca marunt. Daca ridichile sunt din sursa sigura, adica sunt crescute curat atunci puteti folosi si frunzele acestora la salata.
Toate acestea se amesteca impreuna cu zeama de lamaie, uleiul de masline si sarea.
Daca nu va place lamaia (sau nu aveti) puteti folosi si un otet de vin sau mere.
Salata asta confirma ca gustul Pamantului e bun!
Va recomand si o salata de sfecla cu nuci.
Sa aveti pofta!
De cand a data primavara sunt innebunita dupa salate si juice-uri din fructe si legume! Ce ma bucur ca mi-ai dat inca o idee ptr salata 😉
Pupici
Cu siguranta delicioasa si sanatoasa!Pupici
Foarte sanatoasa !