S

Salata de sfecla rosie si nuca

salata de sfecla festiva2

Sezonul rece are si el vedetele lui. Nu mai avem rosii proaspete, nici dovlecei sau vinete…dar avem sfecla rosie.

Sfecla rosie nu a fost dintotdeauna preferata mea. Nu stiu cum s-a intamplat ca acum o ador, atat in varianta cruda cat si coapta.

La noi acasa nu lipseste din meniu, borsul de sfecla rosie, asa ca-n Bucovina, salata de sfecla cruda sau coapta, sfecla cu hrean etc.

Prin iunie, am fost invitata de Alice Nastase Buciuta la un eveniment Staropramen unde a gatit renumitul Tudor Marcu.  La aperitiv , Tudor ne-a gatit o salata ce m-a cucerit si pe care am incercat sa o reproduc. Din salata povestita am scos sunca presata pentru ca nu i-am gasit rostul.

Ingrediente 4 persoane:

  • 3 sfecle rosii rotunde si nu prea mari
  • rucola o caserola mica
  • 100g gorgonzola
  • 2 linguri nuci
  • zeama de la o portocala mare
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare

Mod de preparare:

Modul de preparare este unul foarte simplu.

Sfecla se spala bine si se coace in cuptor (sau se fierbe) cu tot cu coaja.

Inaintea de montarea salatei pregatim dressingul, care de fapt e o reductie de portocale. Zeama de portocale impreuna cu zaharul brun se pun la foc mic . Amestecam usor si lasam sa scada pana se ingroasa putin. Atunci reductia de portocale este gata si adaugam otetul balsamic si un strop de sare. Lasam sa dea inca un clocot si lasam vasul la racit.

Sfecla rosie se curata si se taie rondele subtiri. Acestea se dispun in farfurie in cerc.

salata de sfecla festiva

 

Peste acestea se pune cate o mana de rucola, bucatele de gorgonzola si nuci.

Dressingul se toarna cate putin deasupra.

Asta e tot, simplu si foarte gustos.

Toate ingredientele se potrivesc foarte bine si dau un gust unic. Salata asta merge de minune la o masa festiva sau atunci cand vreti sa impresionati. Sigur veti avea succes.

 

salata de sfecla festiva1

 

 

CategoriesMancaruri Salate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *