Salata de sfecla rosie cu usturoi si iaurt este varianta ideala de salata pentru sezonul rece, dar nu numai. Am zis sezon rece deoarece acum nu avem o gama larga de legume proaspete si atunci trebuie sa ne bucurm mai mult de radacinoase.
Sfecla rosie este demult pe lista preferintelor, dar in afara de gust si culoarea vibranta are si numeroase proprietati. Consumul sfeclei rosii regleaza tensiunea arteriala, poate reduce inflamatiile din corp, ajuta sistemul digestiv, sustine imunitatea etc. (sursa si mai multe info gasiti pe vegis.ro).

Preparare pas cu pas salata de sfecla rosie cu usturoi si iaurt
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 sfecle rosii
- 6 catei usturoi
- 3-4 linguri iaurt grecesc
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Sfeclele rosii se spala bine si se fierb in apa intr-o oala cu capac, circa 15 minute la foc mediu. La fel de bine se pot coace in cuptor doar ca o sa ia mai mult timp si nu stiu daca se justifica consumul.
Este indicat ca atunci cand pregatiti ceva la cuptor sa strecurati si 1-2 sfecle la copt. E mult mai economic.
O alta solutie este sa o cumperi deja fiarta, curatata si vidata.
Sfecla se da pe razatoarea mare intr-un bol incapator. Puteti alege si optiunea cu razatoare mica, doar ca nu va avea aceeasi textura.


Usturoiul se curata, se paseaza si se adauga in bol. Cantitatea de usturoi o puteti regla in functie de preferinte. Din punctul meu de vedere ar mai merge cativa catei.
Iaurtul grecesc se amesteca cu sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline. Dressingul obtinut se toarna in bol, se amesteca si gata salata. Se poate manca simpla sau ca si garnitura.

Nimic complicat si atat de bun.
Pentru inspiratie va las si reteta de salata sfecla rosie cu hrisca.
Spor la gatit!