<

Salata cu peste afumat si dressing cu portocala

Salata cu peste afumat si dressing cu portocala este acel gen de salata care iti aduce vitamine, dar si proteine, gust bun si surprinzator.

Pestele afumat merge foarte bine cu portocala, asa ca acest dressing poate va surprinde putin. Toate se completeaza bine, atat la gust cat si la texturi.

Daca  va place somonul afumat puteti incerca si salata de fenicul, somon afumat si portocale sau o salata de paste cu ton pentru cei ce doresc o salata mai satioasa.

Salata cu peste afumat

Preparare pas cu pas salata cu peste afumat si dressing cu portocala


Ingrediente:

  • 1 salata verde
  • 200g peste afumat
  • 10 rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • Sare/piper

Ingrediente dressing:

  • 1/2 portocala (lamaie)
  • 2 linguri ulei de maslline
  • Sare

+ crutoane pentru servire

Mod de preparare:

Salata verde se spala sub jet de apa, se scurge bine de apa si se usuca cu servete sau cu ajutorul unui uscator de salate. Cu cat salata este mai proaspata si crocanta, cu atat mai bine.

Intr-un bol mare (sau boluri individuale) se rupe salata bucatele. Se adauga deasupra pestele afumat rupt bucatele, rosiile taiate in doua (sau patru daca sunt mai mari), ceapa rosie taiata subtire. Eu am folsit un hering afumat, dar merge orice peste afumat. Pielea pestelui se inlatura.

 Daca aveti portocala (sau lamaie) bio puteti adauga si putina coaja rasa, intensifica gustul si aduce savoare preparatului. De asemenea se pot adauga si bucati mici de portocala (fara pielita).

Intr-un bol mic se face dressingul. Zeama de la jumatate de portocala se amesteca cu putin ulei de masline si sare. Daca nu aveti portocala merge foarte bine si lamaie.
Dressingul se adauga in momentul servirii. Tot atunci se poate completa cu sare si piper daca este nevoie.

Salata cu peste afumat

Aceasta salata se mananca cu crutoane sau cu paine crocanta.
Tare buna e si sper sa o incercati.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *