Friganele la cuptor2

Friganelele sunt printre cele mai rapide feluri de mancare pentru micul dejun. Sunt iubite de copii si de adulti deopotriva, mai ales daca sunt insotite de fructe proaspete .

Pentru ca m-am gandit la copii, am zis sa incerc o varianta fara ulei, fara prajeala. Am ramas surprinsa de textura si gust.

Varianta de friganele la cuptor au venit ca raspuns la Campania MAI aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar  . Pentru asta am folosit o paine fara gluten (se poate folosi orice fel de paine) ce are ca ingrediente faina de porumb, faina de orez etc.

Friganele la cuptor

Ingrediente:

  • 6 felii de paine Schar
  • 1 ou
  • 100ml lapte
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Oul se bate bine dupa care se adauga scortisoara si laptele.

Friganele la cuptor1

Feliile de paine se dau prin compozitia de ou si lapte si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am ales sa decupez painea cu o forma de fursecuri pentru ai da un aer mai jucaus.

Friganelele se dau la cuptor pt. 10-15 minute.

Friganele la cuptor3

Ele se servesc caldute alaturi de fructe proaspete. Pentru décor, dar si pentru gust le putem pudra usor cu zahar vanilat. Alaturi de un fresh de portocale, friganelele la cuptor ne pot face sa incepem ziua intr-un mod placut si plin de energie.

Friganele la cuptor4

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *