sendvis cris1

 

Cristina are un concurs fain pe blog legat de sendvisuri faine, sendvisuri altfel, sendvisuri perfecte. Ma gandesc ca incepe scoala iar elevii si studentii trebuie sa faca fata unui ritm sustinut. Si cum poti face fata daca nu cu mic dejun consistent?

Eu nu pot incepe ziua fara mic dejun. Daca am o zi cu alergatura, un sendvis satios poate sa ma tina pe baricade, mai ales daca am alaturi si o cafea buna (pentru copii recomand un suc natural de fructe sau un iaurt).

De data asta m-am gandit la un sendvis in care sa folosesc painea cu hribi, paine adorata la noi in familie. Reteta pentru painea cu hribi aici.

 

Ingrediente 2 persoane:

  • 4 felii de paine cu hribi
  • 4 linguri pesto de marar
  • 4 feliute de gorgonzola
  • 8 felii de salam crud uscat Cristim

Pentru pesto:

  • 1 legatura mare de marar
  • 2 linguri caju sau arahide
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare

Caju-ul se pune un pic la hidratat.

Mararul se spala si se indeparteaza tijele mari.

Ingredientele pentru pesto se paseaza cu un mixer vertical pana se obtine o pasta omogena.

Montare sendvis:

Feliile de paine cu hribi se ung cu pesto de marar.

sendvis cris3

 

Pe doua dintre felii se pun cate doua felii de gorgonzola taiate pe lungime. Deasupra se aseaza cate 4 felii de salam crud uscat Cristim.

sendvis cris2

 

Feliile  pregatite se acopera cu celelalte felii de paine cu hribi si unse cu pesto de marar.

Fiecare sendvis se taie in doua pentru o manuire mai usoara.

sendvis cris4

 

Sendvisul cu paine de hribi, pesto de marar, gorgonzola si salam crud uscat Cristim este gustos si foarte hranitor. Cred ca asa incepem o zi cu dreptul.

Pofta buna!

sendvis cris

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *