Pentru zile de vara cu multi pepeni recomand aceasta inghetata vegana de pepene galben super simpla si sanatoasa. Bogat in vitamina A, C dar si in minerale si antioxidanti, pepenele galben aduce multe beneficii organismului.
Fiind sezonul lui m-am gandit ca ar potrivit sa-l pun in valoare si sa-l fac vedeta la masa de duminica.
Asocierea cu laptele de cocos si siropul de agave confera desertului un gust aparte si se detaseaza de un sorbet clasic. Puteti folosi si sirop de curmale sau artar.
Ingrediente 4-6 portii:
- 450g pepene galben
- 1 conserva mica lapte de cocos (165g)
- 2 linguri sirop de agave
Mod de preparare inghetata vegana de pepene galben:
Pepenele galben impreuna cu laptele de cocos si siropul de agave se paseaza cu ajutorul unui mixer manual sau intr-un blender. Daca nu aveti la indemana aceste aparate cred ca merge foarte bine sa pasati cu o ustensila cu care facem piureul de cartofi sau chiar o furculita.
Compozitia obtinuta o punem la congelator si din cand in cand , mai amestecam cu o lingura pentru a nu face multe cristale de gheata. Vasul in care a punem inghetata este de preferat sa-l acoperim pentru a nu absorbi mirosuri din congelator.
Daca aveti masina de inghetata atunci e si mai bine pentru ca inghetata va iesi sigur cremoasa.
La congelator a durat vreo 5 ore pana cand a fost numai buna de savurat. La masina de inghetata dureaza mult mai putin.
Inghetata vegana de pepene galben se pune in cupe, se decoreaza si se serveste.
Pofta buna!
De unde cumpar conserva de lapte de cocos?
Ema, conserva de lapte de cocos gasesti in orice supermarket!