Ultima zi de vara imi creeaza nostalgii si suspine. Nu ma satur niciodata de vara si intotdeauna iarna mi se pare prea lunga. Vara are numeroase gusturi , mirosuri si culori. Asa ca ce-ati spune de o dulceata de pepene galben cu ghimbir si limeta. Imaginati-va parfumul pepenelui galben, gustul usor picant al ghimbirului si indrazneala limetei. Sa nu uitam de culoare..azi ne rasfatam cu galben.
Ce am folosit:
– 5kg pepene galben taiat cuburi
– 2,5 kg zahar
– 1 radacina ghimbir
– 2 limete (lamai verzi)
Cum am facut:
Pepenele cojit si taiat cubulete se pune in cratita de dulceata intercalat cu straturi de zahar. Se lasa vreo doua ore sa lase zeama. Dupa odihna binemeritata oala se pune la foc mic si se mesteca din cand in cand. Pepenele va lasa multa apa asa ca trebuie sa aveti rabdare. Nu uitati sa luati spuma.
Cand este aproape gata adaugam ghimbirul dat pe razatoarea mica, zeama de la o limeta si o limeta taiata cubulete mici.
Turnam compozitia fierbinte in borcane fierbinti. Le acoperim bine si le lasam pana se racesc.
E o dulceata extravaganta, fina in acelasi timp si …vesela.
Asa sa fie si ziua de azi! Va pup.