placinta cu prune

Prune parfumate, prune zemoase, prune dulci, prune peste tot. Este sezonul lor si trebuie sa ne bucuram din plin de ele.

Dupa ce am facut malai cu prune, galuste cu prune, magiun pentru iarna acum am zis ca e vremea de o placinta …si a iesit cea mai buna placinta cu prune! Nu exagerez, chiar e cea mai buna placinta cu prune pe care am mancat-o vreodata.

Sper sa va placa si voua si va invit sa incercati pentru ca nu e deloc greu.

Ingrediente aluat:

  • 300g faina
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • 50ml ulei
  • 50g zahar
  • 20g drojdie
  • un praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 500g prune (sau 400g prune si 100g mure)
  • 75g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita rasa levantica alimentara (optional)
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:

Faina cernuta se framanta impreuna cu galbenusul, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Cand aluatul este format adaugam cate putin uleiul pana se incorporeaza perfect.

Aluatul se presara cu faina, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut cel putin 30 de minute.

Prunele spalate si zvantate se pun impreuna cu zaharul la foc mic. Eu am pus si niste mure pentru intensificarea culorii. Se amesteca usor si lasam sa fiarba 1-2 minute. Optional putem adauga niste levantica alimentara pentru un gust mai sofisticat.

Peste acestea turnam amidonul si amestecam usor pana se leaga compozitia.

Lasam umplutura la racorit si ne intoarcem la aluat.

Intindem trei sferturi din aluat si-l asezam intr-o forma rotunda de tarta. Turnam umplutura de prune iar deasupra asezam bride intr-un motiv cadrilat. Ungem aluatul cu galbenusul batut .

placinta cu prune4

 

placinta cu prune6

Placinta cu prune se coace la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute.

Cand este gata o lasam in tava sa se racoreasca deoarece exista riscul sa se rupa .

 

placinta cu prune2

Placinta cu prune se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Ea se poate servi calduta alaturi de o cupa de inghetata sau rece. Oricum ar fi este delicioasa, are un gust intens si o culoare perfecta de toamna.

Spor la prajiturit!

placinta cu prune3

CategoriesCopturi
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *