Toamna cea cu fructe plina vine cu un crumble cu prune si caju. Ce poate fi mai potrivit decat un desert rapid si sanatos, mai ales acum cand suntem ocupati cu pregatirea camarii pentru iarna.

Prunele sunt perfecte acum, coapte, parfumate si chiar ieftine. In drumul meu la Selgros dupa peste, m-am oprit si la raionul de fructe. Prunele s-au lipit de mine si eu am plecat spre casa cu gandul la magiun, crumble si placinte.

Crumble este un desert atat de simplu incat poate sa-l faca oricine. Sper sa va placa si sa-l reproduceti in bucatariile voastre.

Ingrediente:

  • 700g prune
  • 75g zahar brun
  • 125g unt
  • 160g faina
  • 50g nuci caju
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Prunele se spala sub jet de apa, se scurg bine si se sterg cu prosoape de hartie.
Intr-o tava cu dimensiuni de cca. 20/30cm  se aseaza prunele taiate in bucati. Deasupra se presara 2 linguri de zahar brun si scortisoara macinata. Restul de zahar ramane pentru aluat.

 

 

Nucile caju se taie grosier la cutit.

Intr-un bol pregatim aluatul ce va veni deasupra.

Se amesteca untul topit cu zaharul brun, faina si nucile caju . Aluatul pentru crumble nu este un aluat clasic ci unul sfaramicios.

Peste prunele din tava punem aluatul cu mana, presarand pana ce prunele sunt acoperite.

 

 

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si va sta cca. 30 de minute. Partea superioara trebuie sa fie usor rumenita iar prunele sa fi lasat zeama.

Tava se scoate din cuptor si se lasa la racorit.

 

 

Crumble cu prune se serveste caldut sau rece. Merge perfect alaturi cu o lingura de mascarpone, smantana, inghetata sau sos de vanilie. E un deliciu sa te bucuri de prunele parfumate si dulci cu crusta crocanta cu gust de alune.
Din aceasta tava se pot infrupta 6-8 persoane.

 

Sa aveti pofta!

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *