S

Supa crema de conopida si usturoi copt

Cand tarabele sunt pline de conopida nu se poate sa nu te infigi in ele si sa le arunci in tavi, cratite si tigai.
Conopida este delicioasa daca stii sa o pui in valoare si sa treci peste gandul ca este doar pentru muraturi. Nu uitati si ca aceasta leguma are proprietati multiple, mai ales daca e mancata in stare cruda.

Conopida la cuptor sau  Conopida in crusta de susan sunt la mare cautare in familia noastra.
Intr-o zi am auzit combinatia asta : supa crema cu usturoi copt si nu mi-a mai dat pace. Ce-a iesit vedeti aici. Din pacate nu am poze decat la produsul final.

Ingrediente :

  • 1 conopida potrivita
  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia (gras)
  • 1 rosie
  • 1 bucatica telina
  • 2 capatani de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • crutoane pentru servire

Mod de preparare:

Punem apa la fiert impreuna cu ceapa, morcovul, ardeiul si rosia pentru a face un stock de legume. Daca aveti deja stock gata pregatit e foarte bine.

Stock-ul de legume este supa concentrata din legume pe care o folosim la prepararea anumitor mancaruri pentru un gust mai bun. Este ideal sa o avem in congelator,  bineinteles facuta de noi.

Cand legumele au fiert bine supa se strecoara si se pune din nou la foc. Atunci cand and incepe sa clocoteasca se pune conopida spalata si taiata in buchetele.

Usturoiul se curata si se coace. Pentru asta avem doua variante: ori  il punem la cuptor, ori il tragem la tigaie.
Daca folosim cuptorul punem capatanile de usturoi necuratate dar taiate in doua. Cand usturoiul este copt, prin apasare va iesi foarte usor.

Eu am folosit varianta la tigaie. In doua linguri de ulei si una de unt am tras usturoiul pana cand a capatat o culoare galbuie (atentie sa nu se arda).

Cand conopida este fiarta se adauga usturoiul copt si sare, apoi se mixeaza bine cu un blender de mana.
De regula, la supele crema folosesc crutoane pe care le fac chiar atunci. Proaspete sunt mult mai bune. Painea se taie cubulete, se adauga putina sare, oregano si putin ulei de masline, apoi maxim 10 minute la cuptor la 160-170 grade Celsius.

 

 

Supa crema de conopida si usturoi cop teste delicioasa si recomandata pentru zilele reci de toamna. La servire se poate adauga putin ulei de masline presat la rece de buna calitate. Bineinteles, nu uitam de crutoane.

Sa aveti pofta la supa crema de conopida si usturoi copt.

 

CategoriesCu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *