T

Tarta fara coacere cu ricotta si fructe

Pentru zilele in care doriti un desert rapid si simplu va recomand tarta fara coacere cu ricotta si fructe.

Cred ca desertul asta merge perfect in orice anotimp, dar mai ales in zilele calde cand nu vrem sa deschidem cuptorul. De asemenea, atunci cand cuptorul este ocupat cu fripturi si cozonaci putem face un desert rapid si racoros.

Aceasta tarta este asemanatoare unui cheesecake si prima data am facut-o impreuna cu Cristina de la Diva in bucatarie, in live-ul “Gatesc cu prietenii”. Este delicioasa, va garantez.

Ingrediente:

  • 250g biscuiti digestivi
  • 90g unt
  • 250g ricotta
  • 250g mascarpone
  • 80g ciocolata alba
  • coaja de la o lamaie
  • 250g capsune
  • 100g afine

Mod de preparare tarta fara coacere cu ricotta si fructe:

Se pregateste o tava cu fund detasabil. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de tarta, dar puteti folosi si o tava rotunda cu diametru de 18-20 cm. Daca folositi tava rotunda va recomand sa puneti si o hartie de copt pe fundul ei.

Tava dreptunghiulara se unge cu un strat foarte subtire de unt. Asa vom scoate mai usor tarta din tava.

Biscuitii digestivi se faramiteaza la robot sau cu un sucitor. Deasupra se toarna untul topit si racit. Se amesteca cu mana si apoi se intinde in tava si pe marginile tavii. Se preseaza bine si se niveleaza cu dosul lingurii.

Ciocolata alba se topeste la bain marie. Lamaia se spala cu apa calda si se sterge.

Intr-un bol se amesteca ricotta, mascarponele, ciocolata topita si coaja de lamaie. Este bine sa folositi lamai bio. De obicei le iau din Lidl.

Crema se toarna in tava si se intinde cu o paleta.

Fructele se spala sub jet de apa, se zvanta, iar capsunele se taie felii.

Tarta fara coacere cu ricotta si fructe se decoreaza dupa preferinte. Eu am folosit capsune, afine, coaja de lamaie si frunzulite de menta.

Tava se da la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Inainte de servire se scoate usor din tava si se taie felii.

Alaturi de tarta fara coacere cu ricotta si fructe va recomand si un cheesecake cu menta si ciocolata.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *