Cheesecake-ul e desertul usor si savuros care ne place, si daca ne gandim ca il facem si fara coacere s-ar putea sa ne tenteze mai mult. Exista multe variante ale acestui desert, azi vom face cheesecake cu ricotta si zmeura. Delicios!!!…mai ales cand avem zmeura proaspata. Eu am sa va prezint fotografii atat cu zmeura proaspata cat si cu dulceata, asta pentru ca am facut ambele variante.
Ingrediente blat:
– 300g biscuiti digestivi
– 50 g de zahar
– 90 g de unt topit
– 1/2 lingurita de scortisoara
Ingrediente crema:
– 400g ricotta
– 400g de smantana dulce pt.frisca
– 150g zahar
– 1plic gelatina (10g)
– 60ml apa
– 300g zmeura proaspata (poate fi si mai mult) sau dulceata
Mod de preparare:
Blatul. Faramitati biscutii (in robot sau cu sucitorul), adaugati zaharul,scortisoara si untul topit pana cand ingredientele se omogenizeaza si formeaza o pasta.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 20-23 cm (eu am folosit de 24cm si a iesit foarte bine) puneti hartie de copt sau folie de aluminiu, asta pentru a usura scoaterea blatului din tava. Presati bine pasta de biscuiti (eu am folosit o lingura) si dati tava la frigider.
Crema: Gelatina se pune in apa rece si apoi se dilueaza la bain marie (nu se fierbe).
Smantana se mixeaza cu zaharul pana devine frisca. Se adauga ricotta si se amesteca pana se incorporeaza toate foarte bine. La sfarsit turnam gelatina si amestecam usor. Aceasta umplutura se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider.
Zmeura o putem adauga (jumatate) in umplutura iar cealalata jumatate o punem deasupra, inainte de servire.
Cheesecake-ul va sta la frigider 3-4 ore. Cand este gata il transferam usor pe un platou si il decoram cu zmeura sau dulceata. Ambele variante sunt savuroase, zmeura avand un parfum minunat. Recunoasc, cel cu fructe proaspete este mult mai usor.
In concluzie : e minunat!!!
Spor la prajiturit!