Bucuria deserturilor cu fructe este mare, fie ele la cuptor sau fara coacere. Sezonul cireselor s-a cam deschis asa ca nu trebuie sa ratam prezenta lor destul de scurta pe tarabe.
Azi e zi de cheesecake cu cirese, o prajitura racoroasa ce te face sa te bucuri de vara si de un desert fin.
Este un cheesecake mic, fara coacere ce se face foarte rapid pastrand prospetimea fructelor, dar si silueta.
Ingrediente pentru o tava cu diametrul de 20cm:
- 500g cirese
- 250g mascarpone
- 250g ricotta
- 75g zahar
- 5g gelatina
- 250g biscuiti digestivi
- 70g unt
Mod de preparare:
Biscuitii digestivi se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Daca doriti puteti adauga putin zahar. De regula biscuitii sunt suficienti de dulci.
Tapetam o tava rotunda cu fund detasabil cu hartie de copt si apoi turnam biscuitii amestecati cu untul topit. Presam bine compozitia cu mana apoi cu dosul unui linguri astfel incat sa formam un blat bine inchegat.
Dam tava la rece si pregatim umplutura pentru cheesecake-ul cu cirese.
Ciresele se spala si se zvanta bine. Alegem vreo 20 de cirese cu tot cu codite pentru decor iar restul le vom folosi la umplutura dupa ce le scoatem samburii.
Punem gelatina la hidratat in 50ml. apa rece intr-un vas metalic. Dupa hidratarea ce dureaza cam 10 minute o tinem la bain marie cat sa devina lichida dar nicidecum sa se infierbante.
Mixam usor ricotta, mascarponele si zaharul, cat sa se incorporeze ingredientele. De regula ricotta si mascarpone le iau din Lidl deoarece mi se par cele mai bune in ecuatia calitate/pret.
Adaugam si ciresele fara samburi dar si gelatina. Eu am aruncat si o mana de capsuni ca tot le aveam prin preajma. Amestecam usor aceasta compozitie si o turnam peste blatul din biscuiti. Decoram prajitura noastra racoroasa cu ciresele pastrate.
Dam cheesecake-ul cu cirese la frigider pentru cel putin 2-3 ore.
Cand dorim sa-l servim il scoatem cu grija din tava, desprindem foaia de copt si-l asezam pe un platou intins.
Cheseecake-ul cu cirese se feliaza cu un cutit bine ascutit si cu o miscare ferma mai ales in dreptul blatului.
Foarte putin dulce, cu multe cirese si o crema fina, acest desert va bucura pe toti cei care-l vor gusta.
Din aceeasi gama recomand cheesecake cu zmeura sau cel cu capsuni.
Spor la prajiturit!