Un cheesecake copt cu afine si mure poate fi desertul perfect pentru o zi de vara ploioasa. Trebuie sa ne bucuram de mure si afine pentru ca ele sunt vedetele acum.
Asadar am mai testat o reteta si ne-am bucurat de un dulce simplu si gustos.
De data asta am ales branza de vaci clasica, adica cea romaneasca, dar cred ca ar merge foarte bine si cu urda, mascarpone sau ricotta.
Pentru cei ce prefera varianta fara coacere va las reteta de cheesecake cu mure si iaurt sau o varianta a Alinei de la „Ciocolata si Vanilie”.
Ingrediente blat:
- 300g biscuiti digestivi
- 90g unt
- 1/2 lingurita scortisoara (optional)
Ingrediente umplutura:
- 600-700g branza de vaci
- 3 oua
- 350g fructe (afine, mure)
- 100g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingura gris
Mod de preparare cheesecake copt cu afine si mure:
Modul de preparare este foarte simplu si fara batai de cap.
Pregatim o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 24 cm. O tapetam cu hartie de copt.
Aprindem cuptorul la 175 grade Celsius.
Biscuitii digestivi (merg si cei obisnuiti) se macina la robot. Peste ei se toarna untul topit si scortisoara. Eu nu pun zahar in blat deoarece biscuitii sunt suficient de dulci.
Compozitia se amesteca bine si se toarna in forma de tort. Cu mana sau cu o lingura se aplatizeaza bine blatul. Tava se da la copt in cuptorul preincalzit timp de cca. 10 minute.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul, vanilia, grisul si ouale. La sfarsit se adauga fructele proaspete. Eu am folosit afine si mure pentru ca acum este sezonul lor.
Se amesteca usor compozitia si se pune peste blatul de biscuiti copt partial. Tava se da iar la cuptor pentru inca 25-30 de minute. Compozitia de branza cu fructe trebuie sa se inchege la copt.
Cand cheesecake-ul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Abia apoi se scoate din tava pentru ca exista riscul sa se rupa pe alocuri. Pentru frumusetea si bucuria ochilor, dar si a papilelor gustative decoram desertul cu mure proaspete si frunzulite de menta.
O bunatate de desert, asa este al nostru cheesecake copt cu mure si afine. La servire se poate pudra cu zahar sau adauga alaturi un topping sau o cupa de inghetata.
Bucurati-va de deserturile facute in casa!