Va invit la un cheesecake cu mure si iaurt.
Imi plac murele, alea carnoase pline de aroma ce-ti lasa degetele mov. Imi place dulceata de mure pentru ca gustul ei ma poarta in copilarie si-mi aduce aminte de bunica si mama. Imi place siropul de mure pentru ca are o culoare cum rareori gasesti….
Azi a venit ziua unui cheesecake simplu, usor si de vara. Cred ca e cel mai racoritor desert pe care l-am facut vara asta.
Preparare pas cu pas cheesecake cu mure si iaurt:
Ingrediente blat:
– 250 g de biscuiti simpli
– 80g de unt
– 1/2 lingurita de ghimbir pudra
Ingrediente umplutura:
– 500g iaurt gras
– 100g zahar pudra
– 300g mure
– 10g gelatina
Decor:
– 100-200g mure
Mod de preparare cheesecake cu mure si iaurt:
Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila , cu diametrul de 24cm se toarna compozitia formata si se uniformizeaza bine. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider.
Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra si murele. Cu o furculita “atacam” murele , adica le mai spargem ca sa obtinem o culoare mov, frumoasa. Deasupra turnam gelatina, nu inainte de a o dizolva la bain marie. Amestecam frumusel si turnam peste blatul de biscuiti.
Aranjam murele deasupra si dam iar la frigider pentru 2-3 ore.
In concluzie e un desert rapid, foarte usor, deloc dulce si foarte bun. Da, acesta e cheesecake-ul cu mure.
Spor la prajiturit!
As spune ca e prefect!
perfect! 🙂
Buna! Ce iaurt gras ai folosit? multumesc!
Stii vorba aia populara „imi ploua in gura de pofta”? Cam asa arata desertul tau. Asta e un desert de impartit cu cei dragi.
Cu pupici Mihaela U
Super simplu si frumos si delicios.Ma asteptam sa aiba si ceva crema de branza dar asa e si mai ieftin 🙂 Am doar o intrebare …si in blat ai pus gelatina ca ai trecut de doua ori cate 10 g, si la blat si la crema….te pup si mai astept bunatati!
criminala, arata de-a dreptul criminal de apetisanta..deja imi ploua in gura de pofta ce mi-a facut 😀
…si branzica unde e?…nu de aia e cheesecake?:-)