crakers3

Ceva de rontait merge intotdeauna indiferent de momentul zilei. Azi am facut ceva cu ingredientele ce le aveam la indemana . Au rezultat niste crakers sau mai pe romaneste niste biscuiti sarati deliciosi, usor crocanti si aromati.

Ingrediente:

–         150g untura de porc (unt cu continut ridicat de grasime)

–         250 g iaurt de casa (sau din comert)

–         1 lingura sare

–         1 ou mic

–         10g drojdie

–         cca 450g faina

–         1 ou pt. uns

–         seminte de mac si floarea sorelui

Mod de preparare:

Untura de porc (sau unt cu continut ridicat de grasime) se amesteca cu iaurtul, oul si sarea. Se adauga drojdia dizolvata cu putin apa rece si apoi faina cate putin. Cantitatea de faina depinde si de consistenta iaurtului, marimea oului…asa ca s-ar putea sa fie nevoie de putin mai mult (sau nu) decat am pus eu.

Aluatul format se da la rece pentru o ora cel putin, sau poate fi facut seara si folosit dimineata.

Pe o planseta cu faina intindem aluatul (nu foarte subtire) si taiem in forme patrate sau triunghiulare.  Formele le ungem cu ou batut si presaram seminte de floarea soarelui, mac si putina sare (preferential).

crakers

Acesti deliciosi biscuiti se coc in cuptorul preincalzit la 200grade Celsius pana se rumenesc usor. Dupa ce s-au racit se pastreaza in cutii metalice sau se consuma imediat.

crakers1

La noi  sunt adorati asa ca nu apucam sa-i pastram prea mult, dar rezista pe putin 7 zile si sunt ideali cand plecati la drum, in excursii sau la iarba verde.

crakers4

Poftim la crakers!

 

  1. Neli says:

    Deliciosi!,Mi-ai dat o idee grozava!O sa-i fac impreuna cu copiii(le-am cumparat forme in forma de animalute,asa ca o sa ne distram un pic impreuna).Te pup,o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *