T

Tort de ciocolata cu frisca si mure

Imi place tortul asta, asta a iesit demential de bun si de fain la vedere. Povestea lui e legata de Dr.Oetker si de invitatia primita de ei. Din retetarul lor am ales reteta (sa-i zicem ca a fost dragoste la prima vedere) . Modificarea survenita a fost ca in loc de afine am folosit mure iar in loc de frisca vegetala am ales frisca naturala .

Reteta e  simpla si merita incercata:

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g unt moale,

150 zahăr pudră,

1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,

5 gălbenuşuri,

170 g făină ,

1 plic Original Pudding cu gust de

vanilie Dr. Oetker,

½ plic Praf de copt Dr. Oetker,

100 g ciocolată rasă,

100 g nuci măcinate,

5 albuşuri,

50 g zahăr.

Pentru cremă:

500 ml frişcă vegetală,

2 plicuri Zahăr vanilat

Bourbon Dr. Oetker,

250 g afine,

1 linguriţă Esenţă de rom Dr. Oetker.

Pentru ornare:

Zahăr pudră cu aromă

de vanilie Dr. Oetker.

Pasul 1 Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.

Pasul 2 Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric: 200 ºC(preîncălzit)

Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncălzit)

Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)

Timp de coacere: cca. 45 de minute (cuptor electric), 60 minute (cuptor cu gaz).

Pasul 3 Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimeade 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.

Pasul 4 Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon și afinele. Se adaugă 2/3 dinfirimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma uneicupole. Restul de firimituri se presară deasupra împreună cu zahărul pudră. Se dă la rece până la servire.

Dr.Oetker are un mesaj pentru toti:

Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale și cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de portocale, lămâie și mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.

Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.

Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *