P

Pancakes cu banane caramelizate si sirop de mure

Duminica m-am trezit cu dorinta de a face o surpriza dulce alor mei. Cum ei dormeau  am avut timp sa coc vreo 12 pancakes  pe care le-am garnisit cu banane caramelizate in zahar brun si sirop de mure (o delicatesa ramasa de anul trecut).

Reteta folosita am luat-o de la prietena Alice:http://alice-albinutza.blogspot.ro/2012/07/pancakes-cu-zmeura-si-frisca.html   iar cantitatile sunt suficiente pentru 4 persoane.

 Ingrediente:

–         3 oua

–         400 ml iaurt de casa

–         4 linguri de zahar

–         3 lingurite de praf de copt

–         300g faina

–         un praf sare

 Pentru garnisire:

–         2 banane

–         4 linguri zahar brun

–         1 lingura unt

–          sirop de mure (sau de care poftiti)

Mod de preparare:

Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul . Se adauga iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile batute spuma cu sare vin  la sfarsit  si se amesteca usor.

Intr-o tigaie bine incinsa se pune cate un polonic ( nu prea mare) de compozitie. Nu se foloseste ulei la prajire. Cand s-a rumenit se intoarce. Ies foarte pufoase si bune.

Aceste minunatii trebuiau garnisite pe masura. Am ales banane taiate felii pe care le-am caramelizat usor in zahar brun si unt. Siropul de mure a curs lent peste ele dandu-le un strop de culoare si parfum. Combinatia a fost reusita iar surpriza placuta. Duminica viitoare  oare ce va fi?

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *