In zilele in care vrei doar sa pregatesti ceva dulce pentru ai tai, in zilele alea cand nu ai chef de nimic sofisticat…atunci e loc pentru prajitura cu banane si pere.
Tocmai ce mi-am achizitionat o tava draguta si a trebuit sa o pun la treaba, sa-i testez calitatile.
Bananele nu sunt fructele mele preferate, dar de data asta , in combinatia si forma asta le ador. Nu glumesc, incercati si mai vorbim.
Nu uitati ca aici e vorba de o tava mica. Daca folositi una mai mare, dublati cantitatile ingredientelor.
Ingrediente:
- 2 pere
- 1 banana
- 2 oua
- 60g zahar
- 60g faina
- 1 praf sare
- 1 lingura zahar muscovado
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura unt
Mod de preparare prajitura cu banane si pere:
Pornim cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungem tava cu unt si presaram jumatate din zaharul muscovado si cel brun.
Taiem perele in patru si le curatam de seminte. Eu nu le-am cojit de coaja pentru ca erau coapte si mie imi plac asa. Pentru finete puteti indeparta coaja.
Asezam sferturile de para in tava iar in locurile ramase libere punem rondele de banane. Presaram deasupra restul zaharului brun si muscovado.
Dam tava la cuptor pentru o usoara caramelizare ce va dura cca. 15 minute.
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum. Se adauga cate putin faina amestecand usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam aluatul de pandispan deasupra. Dam iar la copt pentru maxim 20 de minute la 180 grade Celsius.
Cand prajitura cu pere si banana este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Apoi o rasturnam pe un platou lung, o taiem felii si ne bucuram de gustul toamnei caramelizat.
Buna rau prajitura asta si se potrivesc perfect, perele zemoase , parfumate si usor acrisoare cu bananele dulci si caramelizate.
Daca aveti banane care se strica (sau nu) puteti incerca si fursecurile fara zahar cu cereale si banane.
Spor la prajiturit!
Se poate inlocui zaharul muscovado cu alt tip de zahar? Sau pot sa nu folosesc?
Sigur ca se poate inlocui. Puteti pune zahar brun sau zahar alb. Daca nu folositi zahar nu se va forma acel caramel.
Multumesc 🙂
Este incredibila de buna,azi este a doua oara cand o prepar pentru familia mea,simpla si cu gust fin ! <3
Ma bucur mult ca va place !