T

Tort cu menta si ciocolata

 

Pentru toti iubitorii de ciocolata cu menta am pus in practica un tort cu menta si ciocolata. Reteta este simpla, fara batai de cap si cu un rezultat ce s-a dovedit a fi unul apreciat.
Am vrut sa fie un tort usor si racoros de aceea am optat pentru un singur blat, un strat de crema si unul de ciocolata.

Impreuna cu Dr. Oetker vom continua seria concursurilor destinate iubitorilor de dulciuri facute in casa,  din cadrul campaniei “Bucuria de a imparti ceva bun”. Peste zece zile va urma un altul, la fel de delicios si cu un premiu minunat.

Concursul acesta are ca tema „tortul” si se desfasoara in perioada 12-21 martie, iar pentru a participa alaturi de blogul Prajiturici trebuie sa procedati asa:

  • pregatiti un tort folosind ingrediente de prajituri Dr. Oetker (esente naturale, cacao, praf de copt, zahar vanilat etc), iar apoi ii faceti o poza impreuna cu  ingredientele folosite
  • postati poza in comentariul de concurs de pe pagina facebook Prajiturici
  • dati share concursului folosind hashtag-urile: #impartecevabun si #tortprajituricisialtele

Cine va strange cele mai multe like-uri la poza inscrisa in concurs va fi castigator. Premiul acestei editii este un robot de bucatarie, atat de necesar celor care gatesc.

Toate etapele de preparare le puteti vedea pe larg in primul meu filmulet de pe canalul meu Youtube. ( va invit sa va si abonati)



Ingrediente blat pt. o tava cu diametrul de 22cm :

  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 80g faina
  • 10g cacao
  • 50g unt topit
  • 1/2 lingurita esenta naturala de menta Dr.Oetker

Ingrediente crema:

  • 500g mascarpone
  • 200g ciocolata alba
  • 75ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 100g spanac baby
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita esenta naturala de menta Dr.Oetker

Ingrediente glazura si decor:

  • 150g ciocolata (peste 50% cacao)
  • 100 ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • frunze de menta proaspata

Mod de preparare blat tort cu menta si ciocolata:

Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius.
Tava rotunda cu fund detasabil se tapeteaza cu hartie de copt.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia creste in volum si capata o culoare albicioasa. Se adauga untul topit si apoi cacaoa si faina. Acestea din urma se amesteca cu o spatula, cu miscari largi de sus in jos.
Compozitia se toarna in tava si se da la copt in cuptorul preincalzit, timp de cca. 15 minute.

Mod de preparare crema:

Pentru o culoare verde de efect vom folosi spanac fraged. Spanacul baby se paseaza cu un blender de mana pana devine  un piure fin. Acesa se poate folosi in ca atare sau se poate strecura si folosi doar sucul obtinut.
Ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca se topeste la bain marie.

Mascarponele se amesteca cu ciocolata topita la bain marie , cu piureul de spanac si cu esenta de menta.

Asamblare:

Crema astfel obtinuta se toarna in tava peste blatul racit. Tava se da la frigider pentru cel putin o ora.

Ciocolata neagra se topeste la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca. Glazura de ciocolata se toarna peste crema de mascarpone si se da iar la rece pentru cateva ore.
Inainte de servire se decoreaza cu frunze de menta proaspata. La taierea tortului este recomandat sa folositi un cutit tinut in apa fierbinte. Asa feliile se vor taia usor si isi vor pastra forma.

Tortul cu menta si ciocolata este delicios. Gustul este racoros si dulce in acelasi timp, un dulce moderat de altfel.

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *