C

Cheesecake cu menta si ciocolata

In cautarea unui desert inedit, altul decat cele facute de mine pana in prezent, am ajuns la un cheesecake cu menta si ciocolata. Daca iti place menta si ciocolata atunci desertul asta iti va placea sigur.

Totul se face destul de rapid, fara coacere si cu un rezultat racoros si fin.

Pentru obtinerea culorii am folosit frunze de spanac si menta, la fel ca la reteta de tort cu ciocolata si menta.

Cu siguranta acest cheesecake va fi apreciat, la noi cam asa a fost.

Ingrediente:

  • 200g biscuiti digestivi
  • 75g unt
  • 250g mascarpone
  • 250g smantana pentru frisca
  • 75g zahar
  • 10g gelatina granulata+75ml apa
  • o mana de frunze de spanac baby+menta+75ml apa (pentru culoare)
  • 2 picaturi de extract de menta sau esenta de menta americana
  • 5 bucati de ciocolata cu menta

Pentru decor:

  • cateva frunze de menta
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 2 bucati ciocolata cu menta

Mod de preparare cheesecake cu menta si ciocolata:

Prepararea in sine este foarte simpla.

Prima data pregatim o tava de tort cu fund detasabil si diametru de cca.20 cm. Daca doriti un cheesecake mai mare puteti mari cantitatea de ingrediente cu 50%.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Aceasta compozitie se toarna in tava si se preseaza bine cu mana sau dosul unei linguri. Blatul trebuie sa fie bine intins si presat. Tava se da la rece.

 

Spanacul baby  si frunzele de la doua crengute de menta se blendeaza cu 75ml apa.

Gelatina se pune cu apa la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Ciocolata cu menta se taie in bucatele.

Smantana se mixeaza cu zaharul pana se ingroasa. Aceasta se amesteca cu branza mascarpone. Deasupra se toarna amestecul de frunze verzi trecut prin sita si gelatina inmuiata la bain marie.

Compozitia se amesteca bine cu un tel astfel incat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Aceasta se amesteca cu bucatelele de ciocolata si se toarna peste blatul din biscuiti.

Tava se da la frigider pentru cel putin doua ore.

Cand crema cheesecake-ului s-a intarit bine scoatem usor inelul tavii, dar nu inainte de a desprinde usor compozitia cu un cutit cu lama subtire de jur imprejurul tavii.

Pentru a decora acest cheesecake cu menta si ciocolata eu am folosit frunzulite de menta, ciocolata rasa si doua tablete de ciocolata cu menta. Voi puteti sa va folositi imaginatia si sa decorati dupa bunul plac.

Gustul este minunat si racoritor, textura cremei este fina si se potriveste perfect cu blatul crocant. Sa nu uitam de culoare deoarece arata perfect.
Sa nu va faceti griji in privinta spanacului folosit deoarece nu modifica deloc gustul mentolat.

Cam asta e si e bine.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *