Daca nu stiti ce sa mai gatiti, va invit sa incercati reteta de ficat de curcan cu sos de smantana si ceapa. Ficatul de curcan este foarte gustos si nu are mirosul acela specific ficatului de pui de care se feresc unii copii.
Am incercat sa fac altceva in materie de gatit ficatul si mi-a venit ideea asta. Zic ca m-am gandit bine deoarece a iesit un preparat gustos si potrivit pentru un pranz in familie.
Ingrediente:
- 500g ficat de curcan (sau pasare)
- 2 cepe mari (cca.200g)
- 400g smantana de 30% grasime
- sare/piper
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 strop de nucsoara macinata
- 1 legatura mica verdeata (patrunjel, marar)
- 20ml ulei
- 1 lingura rasa faina de grau
Mod de preparare ficat de curcan cu sos de smantana si ceapa:
Ficatul de curcan se taie in bucati si se scoate partea atoasa ce tine uniti cei doi lobi. Se spala sub jet de apa si se scurg bine.
Ceapa se curata, spala si se taie in cubulete.
Intr-o tigaie cu fund dublu calim usor ceapa amestecand mereu. Deasupra turnam ficatul de curcan si amestecam usor. Prajirea se face la foc mic spre mediu. Putem acoperi tigaia cu un capac pentru o preparare mai rapida.
Smantana se amesteca cu sarea si condimentele pregatite: turmeric, nucsoara si piper.
Atunci cand ficatul este bine patruns adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam la foc foarte putin, pana intr-un minut. Deasupra adaugam smantana, incorporam bine toate ingredientele si lasam la foc mic sa fiarba cateva minute.
Inainte de servire adaugam verdeata proaspata tocata marunt.
Aceasta este reteta mea de ficat de curcan cu sos de smantana si ceapa. Este o reteta rapida si hranitoare. Merge de minune alaturi de un piure de cartofi sau o portie de mamaliga.
Pentru inspiratie va las si reteta de pate de ficat de curcan al lui Ciprian Muntele, dar si reteta mea de ficatei de pui cu sos de rosii la cuptor.
Sa aveti pofta!