P

Pui Kiev-piept de pui umplut cu unt

Reteta pui Kiev este o reteta veche din bucataria ucraineana. Foarte cunoscuta in Rusia si tarile ex-sovietice aceasta reteta are la baza bucataria franceza. Celebrul pui Kiev (Kievscaia) este de fapt un snitel ceva mai sofisticat, umplut cu unt aromat cu verdeturi si e tare bun.

Povestea faina a preparatului o gasiti pe site-ul lui Costachel, minunat povestitor in ale mancarurilor.

pui kiev

Preparare pas cu pas pui kiev

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 80-100g unt
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Eu am folosit un pui intreg pe care l-am dezosat si am obtinut doua bucati de piept, destul de mari ce-i drept. Oricum, bucatile de piept de pui trebuie sa fie ceva mai mari deoarece ele trebuie umplute si impachetate.

Untul (folosim unul la temperatura camerei) se amesteca cu patrunjelul tocat, usturoiul tocat si putina sare si apoi se da la frigider. In momentul in care il folosim trebuie sa fie tare.


Fiecare bucata de carne se cresteaza in partea centrala astfel incat sa se poata face un mic buzunaras. Se bate usor cu un tocator, doar atat cat sa nivelam putin partile mai groase. Carnea se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Pe fiecare bucata de piept de pui se pune in partea cetrala jumatate din untul aromatizat. Carnea se ruleaza iar partile laterale se introduc in interior. Mie nu mi-a reusit perfect deoarece carnea a fost destul de grosuta.

pui kiev

Uleiul se pune la infierbantat intr-o tigaie. Daca aveti friteuza cu atat mai bine.

Bucatile de piept impachetate se dau prin faina, apoi prin ou batut, iar la sfarsit prin pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte, la foc mediu atat cat sa se rumeneasca usor. Se transfera apoi intr-o tava si se da la cuptor pentru inca 10 minute la 170 grade Celsius. (partea cu gatit si la cuptor am preluat-o de la Jamie Olivier. Daca pieptul de pui nu este foarte mare cred ca este sufiecienta doar prajirea).

pui kiev

Puiul Kiev se serveste cald langa orice garnitura de legume, cartofi sau salate din legume proaspete. Din dorinta de a scoate o fotografie draguta atat am mutat dintr-o farfurie in alta incat nu am surprins untul ala topit si aromat.

Pentru inspiratie va las si reteta de pui copt cu susan.

Spor la gatit!

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *