Un pui pe pat de sare la cuptor poate fi reteta salvatoare pentru o masa reusita in familie. Sigur veti surprinde prin gust, aspect si metoda folosita. Reteta este simpla si nu necesita efort prea mare.
Sa nu credeti ca preparatul va fi prea sarat. Gustul final e de nota 10, metoda doar potenteaza gustul, la fel ca si la reteta de dorada in crusta de sare.
Preparare pas cu pas pui pe pat de sare la cuptor
Ingrediente:
- 1 pui de cca 1,5-2 kg
- 600-700g sare grunjoasa
- 3 linguri ulei
- 2 linguri sos Tabasco
- 3 linguri sos Teryaki
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta am ales un pui crescut cu porumb, nu foarte mare, dar nici mic. Puiul se parleste daca este necesar, se clateste si se sterge bine cu servete de hartie.
Se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius.
Puiul se taie pe partea opusa pieptului ca sa fie tip fluture. Intr-un bol mic se amesteca uleiul cu sosul Teryaki, sosul Tabasco si un strop de sare.
Intr-o tava inalta se pune sare grunjoasa. Puiul desfacut se aseaza pe sare cu pieptul in sus. Cu o pensula se unge bine puiul inclusiv pe sub aripi.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Va sta asa acoperita o ora sau chiar mai mult. Puiul trebuie tinut acoperit cat sa fie patruns usor.
Dupa asta se inlatura folia, se unge inca o data cu sosul ramas si se da iar la cuptor pentru cca. 30-40 de minute. De fapt il tineti atat cat trebuie ca sa fie gatita carnea si sa fie frumos rumenit.
Pui pe sare la final
Daca nu e rumenit suficient puteti da cateva minute pe acel program de grill, asta daca aveti cuptor electric.
Cat va sta la cuptor sarea grunjoasa va absoarbe sucurile lasate de carne si in acelasi timp va da un gust special carnii, fara sa o sareze peste masura.
Astfel preparat se poate servi cu orice tip de salata, cartofi, orez sau orice legua preferata. Carnea ramasa pentru a doua zi am folosit-o la sandwichuri.
Spor la gatit!