Rulada raw din curmale si capsuni este ultimul meu desert raw . Aveam in frigider niste curmale pe care nu le mai manca nimeni asa ca a trebuit sa le valorific cumva.
A iesit un desert delicios, dar destul de bogat in calorii, ca asa sunt cam toate deserturile de acest gen. Asta inseamna ca mancam portii mici si impartim cu ceilalti.
Preparare pas cu pas rulada raw din curmale si capsuni
Ingrediente:
- 350g curmale moi
- 75g fulgi moi de ovaz
- 15g cacao sau carob
- 30g ulei de cocos
- 1 strop sare
- 10 capsuni
- + 1 lingura cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de un robot de bucatarie.
Curmalele folosite trebuie sa fie moi. In caz de sunt tari ele se hidrateaza in apa calduta si apoi se scurg bine.
Cu ajutorul robotului se paseaza curmalele fara samburi. Eu am avut norcul de a primi niste curmale senzationale din Israel. Cred ca sunt cele mai faine curmale mancate pana acum. De aceea va las si o poza cu cutia poate va este de folos.
Dupa pasare se adauga restul ingredientelor: fulgii de ovaz, cacaoa (sau carobul), uleiul de cocos si sarea. Se amesteca tot cu ajutorul robotului atat cat este nevoie pentru a obtine o pasta omogena.
Pe o folie alimentara se intinde pasta si se niveleaza sub forma unui dreptunghi. Grosimea pastei de curmale trebuie sa fie de macar 0,5 cm. Capsunile spalate si bine sterse se taie in sferturi sau jumatati si se intind pe lungime. In loc de capsuni puteti folosi caise uscate sau prune uscate.
Se ruleaza aceasta compozitie cu ajutorul foliei alimentare, apoi se uniformizeaza cu mana avand grija ca ambele capete sa fie rulate. Rulada raw se pune pe o tava si se da la frigider pentru o ora cel putin.
Inainte de servire pudrati cu cacao sau carob apoi taiati felii cu o grosime de maxim 2cm. Recomand sa o pastrati in frigider acoperita cu folie si sa o consumati in maxim 2 zile.
Pentru inspiratie va puteti si reteta de tort raw vegan cu capsuni si banana.
Spor la prajiturit!