P

Pulpe de pui umplute cu cascaval si pasta de hrean

Reteta de pulpe de pui umplute cu cascaval si pasta de hrean face parte deja din categoria retetelor „musai trebuie facute mai des”. A fost o inspiratie de moment si ma bucur ca m-am lasat dusa de val.

Gustul final e unul fantastic si cu siguranta va impresiona pe cei ce vor gusta din preparat. Daca va place hreanul puteti trage cu ochiul si la reteta de piept de pui cu sos cald de hrean.

pulpe de pui umplute

Preparare pas cu pas pulpe de pui umplute cu cascaval si pasta de hrean

Ingrediente 4 persoane:

  • 4 pulpe dezosate
  • 4 lingurite pasta de hrean
  • 4 felii cascaval
  • 4 frunze spanac
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/4lingurita piper
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2  lingurita piri-piri
  • 1/2  boia de ardei afumata

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 200grade Celsius.

Pulpele de pui se dau cu putina sare si piper negru macinat. Fiecare pulpa de pui se unge cu o lingurita de pasta de hrean. Ma refer la acea pasta (crema) de hrean ce se gaseste in magazine. Daca preferati sa o faceti voi in casa atunci cred ca ar trebui sa puneti mai putina deoarece produsul de casa iese mult mai iute.

Dupa ce ungeti cu hrean puneti o bagheta de cascaval de maxim 2 cm latime si 1,5cm grosime. Adaptati marimea in functie de dimensiunea pulpei. Deasupra puneti cate o frunza de spanac. Daca nu aveti spanac puteti pune usturoi verde, ceapa verde, leurda etc.

Fiecare pulpa se ruleaza si se impacheteaza astfel incat sa nu lasam descoperite capetele (atat cat se poate). Pentru asta ne folosim de niste scobitori sau frigarui din lemn mai mici. Eu nu am fost foarte iscusita, dar si frigaruile mele au fost cam grosute.

pulpe de pui umplute
pulpe de pui umplute

Dupa ce ati terminat si aceasta etapa asezati rulourile intr-o tava si condimentatile dupa gustul vostru sau dupa combinatia sugerata de mine (curry, piri-piri, boia afumata de ardei ). Stropitile cu putin ulei, acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si totul merge in cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa cca. 25 de minute dati capacul jos si lasati pana ce carnea se rumeneste usor. Verificati daca pulpa este gatita corespunzator.

Nu intrati in panica daca din pulpa va curge putin cascaval. Tot ce ramane in tava se poate pune peste cartofi daca alegeti o asemenea combinatie la servire. Noi am optat pentru o salata verde de sezon.
A fost tare, tare bun. Ma bucur ca am avut inspiratia de a folosi pasta de hrean. A dat un gust surprinzator.

pulpe de pui umplute

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *