Cornulete tigarete– reteta pe care am facut-o pentru Paste, dar nu am reusit s-o postez.
Vazusem acum cativa ani cornuletele Kent ale Amaliei. Erau inedite si aveau pe vino-ncoa. Reteta ei o gasiti aici si a fost inspiratie pentru mine mai ales pentru forma. Eu am ales o varianta ceva mai rapida de pregatire.
Sunt absolut delicioase, se topesc in gura si au acel farmec al prajiturilor de altadata.

Preparare pas cu pas cornulete tigarete.
Ingrediente:
- 100g untura
- 100g unt 80% grasime
- 150g smantana 30% grasime
- 1 ou intreg
- 1 galbenus
- 400- 450g faina
- 400g magiun de prune
- 1 strop sare
- zahar pudra (pentru pudrare)
Mod de preparare:
Untul si untura trebuie sa fie la temperatura camerei si sa aiba o consistenta usor moale pentru a pregati aluatul.
Intr-un bol se mixeaza usor untul taiat bucatele, untura, sarea, oul intreg si galbenusul. Cand aceasta compozitie este omogena se adauga smantana si se amesteca cu o spatula.
La final se adauga faina si se formeaza aluatul. Se amesteca cu mana sau cu paleta de aluat la robot.
Aluatul se acopera cu folie si se da la rece pentru cca 1 ora.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.


Aluatul se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola de taiat aluatul in dreptunghiuri cu o lungime cca 10 cm si o latime de 6cm. Marimea o puteti modifica in functie de preferinte.
Pe fiecare dreptunghi se intinde magiun lasand marginile libere. Acesta se ruleaza strans si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Daca nu le rulati strans tigaretele vor iesi mai labartate, dar tot bune vor fi. Eu de exemplu cred ca trebuia sa intind mai subtire aluatul.

Cornuletele tigarete se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 de minute sau cat e nevoie ca fie usor rumenite. Cand sunt usor caldute se dau prin zahar pudra si se pun in cutii inchise ermetic. Acestea se inchid abia dupa ce cornulete sunt reci.
Aceste minuni dulci acrisoare sunt un deliciu. Sunt atat de fragede si destul de consistente, adica o tigareta e cam cat doua cornulete clasice. Daca va intereseaza si alt gen de cornulete intrati aici pentru o colectie pentru toate gusturile.
Spor la prajiturit!