T

Trufe raw din curmale

trufe raw festive3

De regula, copiilor dar si adultilor le plac dulciurile. Pentru o varianta sanatoasa de dulce va propun trufele raw din curmale, nuca de cocos si prune uscate. Ca inspiratie am folosit site-ul Ligiei Pop dar am adaptat reteta gusturilor mele. Astfel am adaugat prunele uscate pentru a aduce o nota usor acrisoara, atat de potrivita in alaturarea cu dulcele curmalelor.

Pentru a face bomboane sanatoase se pot folosi diferite fructe uscate (caise, prune uscate, curmale, smochine, migdale, nuci etc) si pot imbraca diferite forme si glazuri (cacao, nuca de cocs, nuca, seminte de mac, in etc)

Mai puteti consulta reteta de trufe raw din caise uscate si migdale.

Ingrediente:

  • 250g curmale fara samburi
  • 50g nuca de cocos
  • 5 prune uscate
  • 1 lingura sirop de agave
  • 2-3 linguri de cacao
  • hartiute pentru bomboane

Mod de preparare:

Curmalele se pun la hidratat pentru cel putin 2 ore.

Pentru macinarea ingredientelor folosim un robot cu lama in forma de S si cu o putere de peste 500W.

trufe raw festive

 

Punem in robot curmalele bine stoarse, nuca de cocos, prunele uscate si siropul de agave. Mixam ingredientele pana se formeaza o pasta densa. Aici mai putem ajusta consistenta pastei. Daca vi se pare ca e prea moale, mai puteti adauga 1-2 linguri de nuca de cocos. Siropul de agave se poate inlocui cu miere de albine sau sirop de artar.

Din pasta obtinuta modelam bilute, pe care pentru un aer festiv, le dam prin cacao si apoi le punem in hartiute. Ele se pot da si prin nuca de cocos , mie insa varianta cu cacao mi se pare mai eleganta. De altfel, cacao parca echilibreaza mai bine gusturile existente. Din compozitia obtinuta mie mi-au iesit 18 trufe.

trufe raw festive4

 

Dam trufele la frigider pentru cel putin o ora pentru a se mai intari.

Asa am obtinut rapid niste trufe raw , gustoase si sanatoase.

Spor la prajiturit!

trufe raw festive2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *