Probabil ati observant o avalansa de retete asiatice pe blogurile culinare. Asta se datoreaza faptului ca fetele de Savori Urbane ne-au provocat si implicat intr-o campanie tare faina. Campania se numeste Savori Urbane prezinta “Shan’shi – The Asian Connection” si presupune sa ne punem imaginatia si gusturile la bataie….dar nu oricum ci cu niste ingrediente asiatice si un wok pe masura.
Recunosc ca am fost foarte incantata iar copiii mei si mai incantati. Cine nu iubeste mancarurile picante asiatice si aromele specifice? Cand m-am vazut cu borcanasele, pliculetele si cutiutele cu ingrediente m-am bucurat ca un copil in preajma bradului de Craciun. Asadar sosuri si condimete de tot felul, pasta de wasabi, orez pt. sushi, chatney de mago, ciuperci shiitake, bambus, toate de la Shan Shi si toate asteptau sa zburde in farfuriile noastre.
Pentru ca mai aveam un piept de rata in congelator am creat o reteta cu tente asiatice. Sa vedem ce am facut si ce a iesit.
Ingrediente 4 portii:
- 1 piept mare de rata
- 1 borcan amestec de legume asiatice Shan Shi
- 1 borcan de bambus Shan Shi
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 ardei iute rosu
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa condimente pt. wok Shan Shi
- 1 plic sos aromatic Sweet China Shan Shi
- 1 lingura sos condimentat pentru wok
- 1 lingura sos de soia
- 3-4 linguri ulei de masline
- 400g orez basmati
- sare si piper
- coaja de lime (optional)
Mod de preparare:
Intai de toate dezosam pieptul de rata, il spalam si il uscam cu ajutorul unor servete de hartie. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit crestam pielea pieptului de rata si il condimentam cu piper si sare.
Intr-o tigaie rece punem pieptul de rata cu pielea in jos si il prajim cca. 12 minute intorcandu-l de pe o parte pe cealalta de cateva ori. Carnea trebuie sa aiba un invelis crocant dar nu ars.
In timpul cand se prajeste carnea de rata, punem orezul basmati la fiert cu apa si sare conform indicatiilor de pe pachet.
Wokul se infierbanta bine, apoi se adauga cateva linguri de ulei de masline si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Acesta se prajeste pret de un minut dupa care adaugam usturoiul taiat feliute. Lasam acestea doua pentru vreo 30 de secunde apoi adaugam bambusul si legumele asiatice . Lasam si acestea 2-3 minute pe foc.
Pieptul de rata rumenit se taie in felii subtiri.
In wok mai turnam sosul aromatic, sosul de soia , sosul condimentat si condimentele . Cand toate acestea dau semen de fierbere punem pieptul de rata taiat felii si mai lasam la foc 2-3 minute.
La sfarsit adaugam ceapa verde taiata marunt si putina coaja de lime.
Pe un platou asezam orezul basmati fiert simplu peste care punem rata crocanta cu legumele in sos asiatic.
Doamne ce minunatie pentru iubitorii de mancaruri picante si arome explozive. Daca va place rata , tot pe blogul meu gasiti doua retete delicioase : rata cu sos de portocale si confit de rata.
Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi , un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane . Spune acolo cu ce ingrediente ai gati tu o reteta asiatica!
Spor in toate dragilor si in curand o noua reteta asiatica.
Cat de simplu dar cat de bun!
Neaparat trebuie sa fac si eu rata dupa o reteta din asta 🙂
Eu m-am indragostit iremediabil de rata!
Un mix înnebunitor de gustos! Ar cuceri garantat şi cel mai sceptic pofticios! 🙂
Sa vezi episodul doi :)!
Superba ratusca ta asiatica! Ce culori frumoase!
Merci.
Frumoasa si picanta!
Arata super iar gustul este foarte tentant pentru mine. Mai trec pe-aici cum reusesc sa fac rost de ingrediente. Condimentele sigur le gasesc, problema e rata!
Rata este la Lidl sau pe la piata.
Merita incercarea pentru ca e delicioasa!
niciodata nu am stiut sa gatesc rata dar reteta ta arata atat de bine incat o sa mai incerc o data! te pup
Daca am reusit treaba asta e un motiv de bucurie.
Rata e delicioasa si ar trebui sa o mancam mai des.
Tine aproape ca in curand voi avea inca o reteta faina cu ficat de rata.
f.interesante reţete…îmli plac der nu prea le am eu cu bucdstaria ..
Rebeca eu zic sa incerci, nu e nimic complicat. Sa vezi ce bine te vei simti cand vei gati.
Te mai astept.