Deschidem sezonul salatelor de vara cu salata de castraveti, marar si iaurt grecesc. De-a lungul timpului am sesizat ca foarte multa lume se limiteaza pe timpul verii la doar 2-3 tipuri de salata: de rosii cu castraveti, de varza si eventul una cu salata verde. Mi-am propus sa vin cu mai multe idei deoarece oferta legumelor si verdeturilor este foarte generoasa pe perioada verii.
Preparare pas cu pas salata de castraveti, marar si iaurt.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 4 castraveti mijlocii
- 1 legatura marar
- 2-3 fire usturoi verde
- 150g iaurt grecesc
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare/piper
Mod de preparare:
Aceasta salata se pregateste rapid, doar ca trebuie sa fim atenti la cateva aspecte pentru ca la final sa aiba gustul cel mai bun.
Castravetii trebuie sa fie proaspeti, crocanti si sa nu fie amari. De regula eu nu cojesc castravetii daca acestia sunt proaspeti. In caz de au coaja mai groasa sau sunt usor vestejiti atunci ii curat partial pe lungime.
Castravetii se injumatatesc pe lungime si apoi se feliaza.
Mararul si usturoiul verde de toaca marunt. Daca nu aveti usturoi verde puteti folosi 1 catel de usturoi. El este doar pentru o usoara aroma si poate fi eliminat daca nu va place.
Intr-un bol se amesteca iaurtul grecesc, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare/piper. Se potriveste de gust si apoi intr-un bol mai mare se amesteca toate ingredientele.
Salata de castraveti se poate servi direct din bol sau se poate decora asa cum am facut eu. La decor am folosit si cateva flori de salvie ca tocmai a inflorit in gradina noastra.
Recomand ca aceasta salata sa fie mancata imediat ce se pregateste sau in timp scurt deoarece castravetii vor lasa multa apa si poate deveni putin inestetica. Merge bine langa frigarui, carne la gratar, cartofi, legume la gratar.
Pentru inspiratie va las si reteta de salata de dovlecei cu usturoi si iaurt.
Spor la gatit!
Rețete simple și ușoare sunt mereu la mare căutare,mai ales că sunt sănătoase.multumim
Multumesc si eu! Ma bucur ca le gasiti si la mine.