T

Tarta sarata fara blat si fara gluten

Tarta sarata fara blat si fara gluten este o varianta lejera de tarta. Seamana putin  cu o omleta, doar ca este mai densa.
Merge de minune la micul dejun, la cina alaturi de o salata sau de pus la caserola pentru serviciu. In loc de sparanghel se pot folosi si alte legume: ardei gras taiat fasii, spanac, dovlecei etc.

Tarta sarata fara blat si fara gluten

Preparare pas cu pas tarta sarata fara blat si fara gluten


Ingrediente:

  • 3 oua
  • 175g smantana
  • 100g branza de vaci
  • 100g branza telemea
  • 1 lingura amidon (sau gris)
  • 10 fire sparanghel
  • sare/piper
  • 1 legatura mica marar
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 5-6 cozi de ceapa

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava de tarta. Eu am folosit o tava ceramica cu un diametru de cca. 26cm. Aceasta se unge cu unt sau ulei.

Firele de sparanghel se rup la capete, exact acolo unde pocneste usor. Se spala sub jet de apa . Intr-o craticioara puneti niste apa cu sare la fiert. Cand aceasta incepe sa clocoteasca puneti sparanghelul si lasati-l sa dea cateva clocote. Apoi il scoateti trapid si il puneti in apa rece. Ulterior se sterg cu servet absorbant.
Sparanghelul nu trebuie sa fie fiert ci doar oparit bine.

tarta sarata
Tarta sarata fara blat

Verdeturile se spala, se sterg si se toaca marunt.

Branza telemea se da pe razatoarea mare sau se faramiteaza cu mana.

Ouale se mixeaza cu putina sare pana ce cresc, isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. In aceasta compozitie se pun: smantana, branza de vaci, branza telemea, verdeturile tocate si o lingura de amidon (sau gris/pesmet). Amestecati cu o spatula (tel) atat cat sa se incorporeze ingredientele. Mai puteti adauga sare si piper dupa gust.

Turnati compozitia in tava unsa si apoi o nivelati cu spatula. Aranjati sparanghelul dupa cum va place.

Tarta sarata fara blat si fara gluten merge la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.

Tarta sarata fara blat

Se coace cca 20 de minute sau pana ce se rumeneste putin si copozitia este legata bine.

Preferabil se serveste calda. Eu am adaugat si putin parmezan la servire.

Pentru inspiratie las si reteta de tarta cu ceapa si cascaval.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *