Pentru momentele in care dorim sa mancam mai multe legume sau evitam cat mai mult proteinele animale, putem opta pentru aceasta salata de post cu maioneza de avocado.
Maioneza de avocado este o maioneza de post si personal imi place la nebunie. Se pregateste intr-o clipa si este foarte gustoasa.
Salata in sine seamana cu salata boeuf, doar ca s-au scos carne si ouale…si s-au adaugat avocado si ceapa.
Preparare pas cu pas salata de post cu maioneza de avocado:
Ingrediente 4 persoane :
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 3 castraveti murati
- 1 ceapa
- 2 avocado bine coapte
- 1/2 lamaie mare
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare/piper
- 1 lingurita mustar
- rosii cherry
Mod de preparare:
Cartofii, morcovul si pastarnacul se spala si se fierb in coaja, in apa rece la fel ca pentru salata boeuf. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se lasa pana se racesc complet.
Se curata de coaja si se taie cuburi sau felii. La fel se procedeaza cu castravetii murati si ceapa. Ceapa poate fi alba sau rosie, poate fi cruda sau usor oparita in apa cu otet. Eu am pus-o cruda pentru ca imi place ca da un gust bun.
Separat se pregateste maioneza din avocado. Avocado se taie pe lungime in doua parti egale, se rasucesc jumatatile si apoi se scoate pulpa fructului cu o lingurita. Cu un mixer vertical pasam avocado impreuna cu zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si mustarul. Maioneza se obtine foarte repede.
Pentru o maioneza reusita de avocado, fructul trebuie sa fie bine copt. In caz ca acesta este tare pentru a grabi coacerea este recomandat sa punem avocado intr-o punga de hartie impreuna cu o banana si le lasam la temperatura camerei. Intr-o zi, doua avocado-ul va fi perfect.
Toate legumele se amesteca cu maioneza de avocado, sare si piper negru proaspat macinat. Se stabileste gustul in functie de preferinte.
Salata se aseaza pe un platou si se decoreaza cu rosii cherry sau cu ardei rosu. Putina culoare este de efect si starneste pofta de mancare.
Pentru inspiratie va las si reteta de salata de telina cu maioneza de avocado.
Spor la gatit!