Friptura de conopida este un preparat absolut delicios. Ii putem spune si steak de conopida si chiar conopida la cuptor.

Secretul acestei retete este de fapt sosul in care se marineaza conopida. Acesta face minuni. Eu sunt mare iubitoare de conopida si o mananc in multe moduri: coapta, fiarta, murata si chiar cruda (sa stiti ca se mananca si asa).

Reteta e simpla si rapida.

Friptura de conopida

Preparare pas cu pas friptura de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida mica spre medie
  • 20ml ulei de masline
  • 1/2 ardei iute
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita harissa (sau chiar paprika)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • coaja de la o lamaie mica
  • cateva frunze de busuioc (sau alte verdeturi preferate)

Mod de preparare:

Conopida se curata de frunze, se spala sub jet de apa si se sterge cu un servet de hartie. Cu un cutit bine ascutit se taie in felii cu o grosime de cca. 1,5 cm.

Intr-un mojar sau intr-un blender (totusi cantitatea e cam mica pentru blender) facem marinada, adica un sos in care vom marina conopida. Asadar ardeiul iute si usturoiul taiat feliute, coaja si zeama de lamaie, sarea, frunzele de busuioc si harissa se paseaza in mojar. Se adauga uleiul de masline si se formeaza sosul.

conopida

Feliile de conopida se dau prin acest sos si se lasa la marinat macar jumatate de ora. Asa conopida va absorbi toate aromele si va avea un gust minunat.

Se aprinde cuptorul la 190 grade Celsius.

Feliile de conopida se pun in tava tapetata hartie de copt si se coc cca.15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil. Friptura de conopida trebuie sa fie usor moale, dar sa-si pastreze putin si din textura crocanta.
Se serveste calda cu putin sos desupra (din cel facut la inceput) sau cu un sos de iaurt grecesc cu usturoi. Cred ca ar merge si un sos Tzatziki.

steak de conopida
Friptura de conopida

Este tare buna conopida facuta in acest mod, e plina de arome care se intrepatrund prefect.
Pentru alte retete cu conopida dati clic aici.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *