C

Conopida murata in doua culori

 

Conopida murata in doua culori vine sa inveseleasca mesele si sa aduca un strop de culoare si gust.
Iubesc conopida sub orice forma: cruda in salata, la cuptor sau in muraturi. Aceasta are un gust delicios, iar   textura ei este perfecta.

Ca sa-i dau culoare am folosit sfecla rosie pentru culoarea roz si sofran+turmeric pentru culoarea galbena. Sa nu uitam ca orice muratura are nevoie de niste ingrediente ce le pastreaza crocante si ferme. Aici ma refer la hrean, boabe de mustare, usturoi.

Ingrediente:

  • 1 conopida mare in jur de 1kg
  • 2 radacini hrean
  • 4 lingurite boabe de mustar
  • 1,5 l apa
  • 200 ml otet
  • 1 lingura si jumatate sare neiodata
  • 1 sfecla rosie
  • 1 lingurita rasa turmeric
  • 1 varf de sofran

Cum se pregateste conopida murata in doua culori:


Dintr-o conopida am pregatit patru borcane cu conopida murata.
Conopida folosita trebuie sa fie proaspata, ferma si fara urme de lovire sau innegrire. Daca exista mici probleme acestea vor fi indepartate.

Conopida se spala sub jet de apa si se desface buchetele.

Hreanul se curata, se spala si se taie in bucati. La fel si sfecla rosie.
Borcanele trebuie sa fie bine spalate si uscate. In fiecare borcan asezam la fund cate o bucatica de hrean, apoi se aseaza buchetelele de conopida. In borcanele in care vrem sa fie conopida roz vom intercala bucati de sfecla rosie. Punem si in interior o bucatica de hrean.
Deasupra punem o bucatica de hrean si cate o lingurita de boabe de mustar. Mai putem adauga usturoi sau foi de dafin.

 

Cum pregatim solutia pentru conopida murata in doua culori:

Amestecam apa cu sare pe foc mic, cat sa se topeasca sarea. Solutia trebuie sa fie doar putin calduta. Amestecam solutia cu otetul si turnam in borcane.

Pentru borcanele cu conopida galbena adaugam sofranul si amestecam usor pentru inmuierea acestuia. Ulterior punem turmericul pentru o nuanta mai intensa. Puteti pune doar turmeric daca nu aveti sofran.
Inchidem ermetic borcanele si le lasam asa cel putin o saptamana. Eu le-am tinut in balcon la lumina.
Dupa cca o saptamana se aseaza in camara sau locuri racoroase.

Dupa cum ati vazut nu e nimic complicat si are un efect de zile mari la masa. Fie ca o vom pune la masa alaturi de o friptura sau langa o mancare de post, cu siguranta conopida murata in doua culori va fi apreciata.

Sper ca v-am inspirat si va apucati de treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *