Pornind de la reteta de carrot cake am facut aceasta prajitura cu morcovi si crema de branza.
Sezonul rece este perfect pentru acest gen de prajituri ceva mai calorice, dar aromate cu condimente ce dau senzatia de cald.
Reteta este super simpla si timpul de preparare este scurt si fara bataie de cap. Aici vorbim de o tava mica, dar daca doriti o portie mai generoasa puteti dubla cantitatile.
Preparare pas cu pas prajitura cu morcovi si crema de branza
Ingrediente blat:
- 2 oua mari
- 100 ml ulei
- 200g morcovi rasi
- 125g zahar
- 190g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonate
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita cardamom pudra
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf sare
Ingrediente crema:
- 200 g branza tip Philadelphia
- 200g mascarpone
- 50g zahar pudra
- nuci coapte pentru decor
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara mica, cu dimesiuni de 18/28 cm.
In doua boluri diferite se amesteca ingredientele uscate si respectiv cele lichide.
In cazul celor lichide, ouale se mixeaza si uleiul se adauga in trei reprize.
Compozitia lichida se toarna peste ingredientele solide. Se amesteca si se obtine un aluat destul de dens. Dupa aceea se adauga morcovii rasi si astfel aluatul va deveni mai lejer.
Aluatul se toarna in cuptor si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, cca 30 de minute. Dupa coacere blatul se pune pe un gratar la racit.
Pentru crema se mixeaza lejer branza de tip Philadephia, mascarponele si zaharul pudra. Asta doar atat cat sa se incorporeze ingredientele.
Crema se intinde peste blatul racit si apoi prajitura cu morcovi si crema de branza se decoreaza cu nuci coapte tocate grosier.
Se taie in forme patrate sau dreptunchiulare. Este o prajitura densa, onctuoasa cu gust aromat si delicios.
Se pastreaza acoperita in frigider.
Spor la prajiturit!