Pentru mese festive sau mese in familie recomand cu drag niste oua umplute cu ton si maioneza. Probabil ouale umplute sunt foarte cunoscute, ele regasindu-se cu diferite ocazii pe mesele romanilor.

Ouale pot fi umplute cu diverse umpluturi : pate, avocado, combinatii de branza, legume. De regula maioneza este cea care leaga compozitia. Toate sunt delicioase, dar la astea cu ton din conserva probabil se munceste cel mai putin.

oua umplute cu ton si maioneza

Preparare pas cu pas oua umplute cu maioneza si ton


Ingrediente:

  • 10 oua
  • 200g ton din conserva
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • 2-3 linguri maioneza
  • 1/2 ardei iute pentru decorat
  • 2-3 fire patrunjel proaspat
  • sare

Mod de preparare:

Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Se fierb 3-5 minute pentru a fi tari. Nu uitam sa le amestecam usor din cand in cand pentru o fierbere uniforma.

Ouale se curata atunci cand reci.

Dupa ce se curata  se taie  pe lungime in jumatate, cu un cutit bine ascutit. Se scot galbenusurile cu grija pentru a nu se rupe albusul.

Ceapa rosie se curata, spala si se toaca cat mai marunt. Se presara cu putina sare si se lasa asa cateva minute.

Intr-un bol punem galbenusurile fierte, tonul din conserva (eu am folosit niste ton de la Rio Mare in ulei cu fulgi de chili, absolut delicios), maioneza si fulgii de chili. Tonul l-am scurs putin din uleiul din conserva.

oua umplute cu ton si maioneza

Daca mai exista cineva care nu stie cum se face maioneza puteti gasi  aici procedura. Recomand o maioneza de casa, ca aia de la borcan e cam plina de porcarii.

Se amesteca compozitia cu ton dupa preferinte. Mie imi place sa fie mai cu textura, adica nu o pasta fina.

Cu lingurita (sau cu un pos daca ati facut o pasta fina si mai fluida) se umplu jumatatile de albus fiert. Se decoreaza cu feliute de ardei iute si patrunjel. Decorarea este partea in care fiecare poate aduce un plus de valoare preaparatului.

oua umplute cu ton si maioneza

Aceste oua umplute cu ton si maioneza sunt bune tare si trebuie mancate cu masura.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *