Cine a spus ca ouale umplute pot fi doar cu maioneza? Exista si oua umplute dietetice precum cele de mai jos.
Aceasta combinatie de avocado, galbenus si branza/iaurt este una castigatoare. Pe langa gustul bun acest preparat vine la pachet cu proteine si vitamine. Asadar este binevenit la micul dejun sau pe mesele de Sarbatori.

Oua umplute dietetice

Preparare pas cu pas oua umplute dietetice

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 1 avocado bine copt
  • 50g branza de vaci
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1/2 lamaie
  • sare/piper
  • fulgi de chili (optional)
  • 1 lingura boabe de rodie
  • 2 crengute patrunjel
  • 1 castravete

Mod de preparare:

Ouale se pun intr-o cratita in apa rece astfel incat sa fie acoperite bine de apa. Cratita se pune la foc mic spre potrivit si se fierb cca. 4-5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Din cand in cand se amesteca usor cu o spatula de silicon pentru a fierbe uniform in interior. Se opreste focul si se  lasa in oala pana se racesc sau macar 5minute apoi se racesc in apa rece .
Ouale reci se curata de coaja si se taie pe lungime in jumatati cu un cutit subtire. Daca sunt foarte proaspete atunci nu se vor coji prea bine.

Avocado se taie in doua pe lungime, iar cu o lingura se scobeste tot miezul. Acesta se stropeste cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie este cea care nu permitea oxidarea, asa ca trebuie musai. La acestea se adauga branza de vaci, iaurtul si condimentele si se paseaza cu un blender de mana. Va iesi o compozitie cremoasa si fina.

Jumatatile de oua se umplu cu aceasta umplutura. Daca doriti un aspect mai festiv puteti folosi un pos cu dui in forma de rozeta, daca nu puteti pune cu lingurita.
Aceste oua umplute fara maioneza se decoreaza cu boabe de rodie, patrunjel proaspat si felii de castravete.

Oua umplute dietetice

Bineinteles ca le puteti decora si cu altceva sau le puteti manca simple.
Ele se consuma in maxim doua zile. Sunt tare hranitoare si bune.
Pentru alte idei de oua umplute puteti incerca oua umplute cu pate de casa sau cele cu ton si maioneza.
Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *