Uneori imi place sa ma joc, sa fur un zambet sau admiratia copiilor atunci cand farfuria ajunge in fata lor. Modelul acestor oua nu-mi apartine, le-am vazut candva pe Facebook.
Eu am zis ca-s oua bufnite, Matei a crezut ca-s pinguini, iar Horia a presuspus ca-s albine…in fine, nu conteaza ce sunt de fapt. Important e ca au starnit interesul si ne-am distrat cu toate presupunerile copiilor.
Unde mai pui ca am avut parte de oua proaspete de la gainute de la curte.
Ingrediente:
- oua – cate doriti
- masline negre
- spanac baby
- ulei
- mustar
- lamaie
- merisoare
- sare
- piper
Cum preparama oua umplute pentru copii, pas cu pas:
Mod de preparare oua:
Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Se fierb 3-5 minute pentru a fi tari.
Nu uitam sa le amestecam usor din cand in cand pentru o fierbere uniforma.
Dupa ce se curata ouale, se taie pe lungime in jumatate, cu un cutit bine ascutit.
Din 2 galbenusuri crude si 2 fierte facem o maioneza de casa. Adica amestecam bine galbenusurile cu sare, putin mustar si apoi adaugam cate putin uleiul. Incorporam si apoi adaugam iar. Putem face maioneza cu mixerul sau manual folosind o lingura de lemn.
Cred ca treaba asta cu maioneza o cunoaste toata lumea, asa ca nu insist. Adaugam si zeama de la jumatate de lamaie apoi restul galbenusurilor fierte. Recomand folosirea mixerului la aceasta etapa pentru omogenizarea perfecta.
La sfarsit potrivim gustul , dupa preferinte.
Cu un pos sau o lingurita umplem ouale, apoi le decoram.
Frunzele de spanac baby taiate in doua devin aripi, maslinele vor deveni ochi iar merisoarele cioc.
Pana la servire pastram ouale umplute la frigider.
Bunatatea asta de oua umplute pentru copii…sau pentru adulti trebuie consumate in ziua prepararii.
Pentru alte idei va recomand si niste oua haioase ce ar inveseli orice mofturos.
Pofta buna!