Pentru ca am ramas cu niste foi de placinta am inventat aceasta placinta cu branza de vaci si foaie rupta. Am putea-o numi si budinca.
Nu stiu daca au mai inventat-o si altii, dar mi-a venit aceasta idee ca raspuns la intrebarea: ce fac cu cu foile astea pentru ca nu-mi ajung de o placinta clasica?
Solutia asta e salvatoare si rapida.
Cred ca ia fix 10 minute sa pui totul in tava, iar restul e doar asteptare.
Preparare pas cu pas placinta cu branza de vaci si foaie rupta.
Ingrediente:
- 500g branza de vaci
- 3 oua mari
- cca 250g foi de placinta din comert
- 100g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 50g stafide
- coaja de lamaie
- 2 linguri ulei
- 1 ou + 2-3 linguri smantana (pt uns deasupra)
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180grade Celsius.
Intr-o tava de ceramica /yena unsa cu ulei se pun la baza 2-3 foi subtiri de placinta unse cu ulei.
Branza de vaci se amesteca impreuna zaharul, ouale, zaharul vanilat, stafidele si coaja de lamaie. Ouale se mixeaza cateva minute.
Dupa ce compozitia este omogena se adauga foile de placinta rupte. Ele se rup cu mana in bucati de diferite marimi. Nu le incorporati pe toate, lasati cateva bucati si pentru partea de deasupra.
Branza de vaci amestecata cu bucatile de foaie se toarna in tava. Deasupra se aseaza cateva bucati de foaie, asa pentru un aspect dezordonat.
Se bate un ou cu putina smantana sau lapte si se unge placinta deasupra.
Tava merge in cuptorul preincalzit pentru cca.30 de minute. Placinta trebuie sa se rumeneasca usor, dar sa fie si coapta in interior.
Genul asta de placinta este perfecta atunci cand e calduta. Gustul amestecat de vanilie, lamaie, zahar parca e mai puternic. Sa nu va ingrijorati pentru ca si rece e foarte buna.
Pentru inspiratie va las si reteta de placinta cu iaurt.
Spor la prajiturit!