Iata-ma iar in fata retetelor regale si de data asta am ales placinta cu iaurt. Recunosc ca, pana acum,  nu am facut niciodata genul asta de placinta, desi imi tot propusesem.

Reteta apartine doamnei Duda, mama Principelui Radu si se regaseste in Carte Regala de Bucate a Principesei Margareta.

Ingredientele sunt simple si la indemana iar placinta este simpla, usoara si foarte buna. Acest gen de placinta se pregateste cu foi de placinta din comert.

placinta cu iaurt

Preparare pas cu pas placinta cu iaurt

Ingrediente:

  •  400g de iaurt simplu
  •  5 oua
  • 300g stafide
  • 5 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 praf sare
  •  2-3 linguri de ulei pentru uns tava si foile

Mod de preparare:

Intr-un vas mare se amesteca galbenusurile, zaharul si iaurtul iar la sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma  si coaja rasa de lamaie.

Tava de la aragaz se unge cu ulei si se pun o treime din foi unse si ele cu ulei. Deasupra se toarna jumatate din compozitie si se presara stafide (eu din greseala le-am pus impreuna cu iaurtul). Urmeaza alt rand de foi unse cu ulei, compozitie, stafide si in final ultimul set de foi unse cu ulei.
Pentru o coacere uniforma si pentru a nu se usca excesiv foile de deasupra recomand ungerea cu un ou batut impreuna cu doua linguri de smantana . Este un truc pe care l-am aflat destul de tarziu.

placinta cu iaurt
placinta cu iaurt1

Tava se introduce pentru 40 de minute in cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Cand placinta e gata se scoate din cuptor si tava se acopera cu hartie peste care un prosop de bumbac( asta ajuta la inmuierea usoara a foilor).

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt se pudreaza cu zahar pudra si se taie in patrate.

Spor la prajiturit dragilor!

CategoriesPlacinte Regale
  1. blank
    Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. blank
    Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. blank
    Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *