O masa aparent banala se poate transforma in ceva mult mai gustos cu niste pulpe de pui marinate in iaurt si usturoi verde. Iaurtul (kefirul) da fragezime, iar usturoiul verde impreuna cu acesta da gustul perfect.
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne. Ca sa nu ne plictisim de ea trebuie sa incercam diferite combinatii de ingrediente. Va recomand si pulpele cu sos de smantana si mustar (gatite si apreciate de multi urmaritori) sau ciocanele de pui lipicioase.
Preparare pas cu pas pulpe de pui marinate in iaurt si usturoi verde
Ingrediente 2 portii mari sau 4 mici:
- 2 pulpe mari de pui
- 4 fire usturoi verde
- 200g iaurt (kefir)
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1-2 liguri ulei
Mod de preparare:
Pulpele de pui se pregatesc putin inaintea marinarii, adica de cele mai multe ori necesita o parlire la foc. Se clatesc cu apa si apoi se sterg bine cu un servet de hartie.
Pulpele de pui se freaca cu sare si piper.
Intr-un vas se amesteca iaurtul (kefirul) cu usturoiul verde spalat si tocat marunt. Adaugam condimentele si putin ulei. Turmericul il folosesc pentru culoare, dar si pentru o aroma subtila.
In acest amestec se pun pulpele si se tavalesc bine. Se acopera cu cun capac (folie) si se dau la rece pentru cel putin o ora. Marinarea ideala ar fi peste noapte, adica pregatiti totul seara, iar a doua zi gatiti.
Preparatul se gateste in cuptorul preincalzit la 190-200 grade Celsius, timp de 45-50 de minute. In prima jumatate de ora tava va sta acoperita, iar apoi se lasa descoperita pentru a se rumeni.
In final carnea trebuie sa fie bine patrunsa si usor rumenita deasupra.
Se pot servi cu salate din legume proaspete, cartofi copti, cous cous sau orice va place. Carnea este super frageda si aromata.
Spor la gatit si pofta buna!