Pentru zilele in care va doriti multa ciocolata va recomand aceasta reteta de prajitura cremoasa cu ciocolata. Este o reteta cu foarte putin zahar, foarte putina faina si gust intens.
In principiu totul e foarte simplu si inspiratia a venit de aici. Pentru alte retete cu ciocolata de pe blogul meu dati clic aici.

Preparare pas cu pas prajitura cremoasa cu ciocolata
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 20cm):
- 200g ciocolata (preferabil 75% cacao)
- 200g unt (80% grasime)
- 4 oua
- 50g zahar
- 70g faina
- coaja de la o portocala
- 1 lingura apa de portocale
- 1 strop sare
- 1 lingura cacao (pentru décor)
- zmeura (décor)
Mod de preparare:
Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la bain marie (adica le topim la baie de aburi) si se lasa la racit la temperatura camerei. Daca se raceste prea tare exista riscul sa se intareasca mai mult decat este necesar.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Se pregateste o forma de tort cu fund detasabil, cu un diametru de 20cm. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar marginile se ung cu unt. Eu am folosit doar un inel si nu a fost chiar cea mai buna idee deoarece a curs putin pe dedesubt.
Ouale se mixeaza 3-4 minute cu sarea si zaharul. In compozitia de oua se adauga cate putin ciocolata topita cu unt si se amesteca usor usor de jos in sus cu o paleta de silicon.
La final se incorporeaza faina ce se presara usor si coaja de portocala + apa de portocale. Daca nu aveti apa de portocala nu intrati in panica, nu este un ingredient ce prin lipsa lui ar afecta produsul final.


Compozitia se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru cca.25-30 de minute, la 180 grade Celsius (fara ventilatie).
Aceasta prajitura cremoasa de ciocolata trebuie sa fie la final…cremoasa si asta se poate pierde daca o lasati prea mult la cuptor. Miezul prajiturii trebuie sa fie cremos si nu lichid, iar partile exterioare sa aiba o usoara crusta.

Decorare
Dupa coacere prajitura se lasa la racorit, apoi se scoate din tava si se aseaza pe un gratar astfel incat deasupra sa fie partea de la fundul tavii. Dupa ce s-a racit complet se pudreaza cu cacao.
Daca vreti mai multa ciocolata puteti face o glazura de ciocolata sau chiar o crema.
Asadar multa ciocolata, miez cremos, gust usor de portocala, satioasa, dar super gustoasa. Merge si cu ceva inghetata langa sau zmeura.


Recomand sa o pastrati sub un capac de sticla sau o folie de plastic (pentru a nu se usca).
Spor la prajiturit!