Drobul este un preparat ce se gaseste de obicei pe masa de Paste, iar acum va aduc un drob de pui tip mozaic . Traditional, drobul se face din organe de miel, dar uneori este mai greu sa le gasim.

Se intampla ca multa lume sa nu fie prietena cu carnea de miel, asa ca au aparut si alte combinatii. La mine pe blog mai gasiti retetele de drob de ciuperci sau drob vegan cu naut.

Drobul este un preparat ce se serveste la antreuri. Zic insa ca merge perfect si alaturi de un piure sau o salata. Acum am incercat un drob de pui cu ficat si piept de pui.

drob de pui tip mozaic

Preparare pas cu pas drob de pui tip mozaic


Ingrediente:

  • 400g ficat de pui
  • 300g piept de pui
  • 3 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 3 linguri smantana fermentata
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 legatura mica verdeturi Patrunjel, leurda, marar)
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pieptul de pui se fierbe si se lasa la racit.

Ficatul de pui se caleste putin in ulei, se toarna 100 ml apa, se pune un capac si se lasa la foc mic pana ce devin moi si se lasa la racit.

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari.

Ceapa, usturoiul si verdeata se toaca marunt, bineinteles dupa ce au fost spalate si zvantate.

Ouale crude  se bat bine cu un tel mic si apoi se adauga smantana, sarea si piperul.

Se pregateste o tava de chec, dar nu din cele mari. Se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt. Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Ficateii si carnea de pui se taie bucati si apoi se dau putin la robot. Nu am vrut sa fie o pasta, ci sa aiba putin textura.

Se pun toate ingredientele solide intr-un bol mare si se amesteca usor, asta pentru a nu strivi foarte mult bucatile de ou pentru a obtine la final un efect de mozaic. Turnam compozitia lichida si amestecam usor de jos in sus.

Punem totul in tava si presam bine compozitia drobului, iar la sfarsit nivelam partea superioara.

drob de pui tip mozaic

Drobul merge la cuptor pentru cca. 30-40 de minute, la 180 grade Celsius la cuptor electric (pentru cuptorul pe baza de gaz trebuie o treapta medie).

Dupa coacere, drobul de pui se lasa la racit in tava si abia apoi se rastoarna pe un platou de lemn sau ceramica. Inainte de a fi rasturnat recomand sa treceti usor, de jur imprejur un cutit ascutit, cu lama subtire pentru a ajuta la desprinderea marginilor.

drob de pui tip mozaic

Drobul se taie la servire pentru a evita uscarea lui.

Servirea drobului

Eu l-am decorat cu felii de castravete si ridichi. Efectul de mozaic nu a fost chiar asa cum ma asteptam, dar  a iesit binisor. Gustul in schimb e foarte bun, mai ales ca sunt iubitoare de ficat.

La asa preparat delicios si de sarbatoare am ales o paine pe masura: painea Mandria Brutarului, de la Panifcom. Numai faina, apa, cartofi, sare și rabdare. Miezul pufos este dat de la maiaua vie; coaja crocanta de la timpul secret in care painea sta la copt, iar gustul plin este desavarsit de rabdare, una dintre virtutile care se joaca cu timpul.

drob de pui tip mozaic

Sper sa va placa si voua.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *