Se numeste drob vegan, dar asta nu inseamna ca e un preparat ce se mananca doar de Paste. Acest drob este hranitor si bun si poate fi pe masa in orice zi sub forma de aperitiv sau alaturi de o salata.
Exista numeroase combinatii ce pot da un drob gustos. De data asta am optat pentru naut ca ingredient principal.
Preparare pas cu pas drob vegan
Ingrediente:
- 400g naut fiert
- 150g ciuperci champignon
- 1/2 ardei capia rosu
- 1 legatura leurda
- 2 -3 cepe verzi
- 1 lingura unt de arahide (optional)
- 3 linguri seminte in + 3 linguri apa
- 1 morcov mare
- 2 linguri ulei.
- sare/piper
Mod de preparare:
Pentru acest preparat putem folosi un naut la conserva sau unul uscat. Daca folositi unul uscat trebuie pus la hidratat asemeni fasolei. Cantarirea se face dupa fierbere.
Nautul se pune in robotul de bucatarie si se marunteste putin. Nu trebuie sa fie o pasta, ci maruntit usor.
Semintele de in au rol de a lega compozitia asemeni oului in preparatele clasice. Ele se macina intr-o masina de cafea si apoi se amesteca cu apa, obtinand astfel o pasta.
Ciupercile se spala sub jet de apa, se sterg si se taie cubulete si se calesc intr-o tigaie pana ce se evapora toata apa pe care o lasa initial.
Ardeiul se taie cubulete mici, iar morcovul se taie fasii si se da putin la cuptor, la 180 grade, cat sa se inmoaie putin. Morcovul meu a fost putin cam ofilit si nu a iesit prea grozav.
Intr-un bol se pun nautul maruntit, ciupercile calite, ardeiul taiat cubulete, verdeata tocata marunt, pasta de seminte de in, condimentele si untul de arahide. Se amesteca bine. Untul de arahide da un gust usor dulceag. Eu l-am pus pentru putina cremozitate in drob.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava dreptunghiulara mica. Tava se unge bine cu ulei si se presara faina.
Jumatate din compozitie se pune in tava si se preseaza bine cu o lingura sau cu mana. Pe mijloc se aseaza morcovul copt taiat bucatele si apoi se toarna cealalata jumatate de compozitie. Se preseaza usor si se niveleaza.
Tava se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute. Partea de deasupra trebuie sa faca o crusta, dar atentie sa nu se usuce prea tare.
Drobul vegan se lasa la racit in tava. Eu l-am taiat abia a doua zi.
Pentru inspiratie va las si drobul de ciuperci.
Spor la gatit!