Pentru ca se apropie Sarbatorile de Paste m-am gandit sa pregatesc un drob de ciuperci. Asta pentru ca stiu ca multa lume evita drobul clasic. Nici eu nu ma dau in vant dupa drob, asa ca am incercat altceva.

Varianta cu ciuperci cred ca e mult mai simpla, mai ales anul asta cand datorita pandemiei nu vom ajunge la miei. Ciupercile se gasesc frecvent in magazine, dar si la piata. Gustul lor e bun si astfel pastram si traditia mesei de Paste.

drob de ciuperci

Preparare pas cu pas drob de ciuperci

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon
  • 4oua fierte
  • 3 oua mari crude
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, leurda)
  • 2 linguri pesmet
  • 25ml ulei
  • sare/piper
drob de ciuperci

Mod de preparare drob vegetarian:

Ciupercile se spala sub jet de apa se scurg bine si se sterg. Se toaca cu cutitul si apoi se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Calirea dureaza pana ce se elimina toata apa si ciupercile au scazut mult in volum.

Compozitia se lasa la racit.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Se pregateste o tava mic de chec si se unge cu unt sau ulei. Eu am folosit o tava de ceramica cu dimensiuni de cca.20cm lungime si 7cm latime.
Ardeiul rosu se taie cubulete iar coditele de ceapa si verdeata se taie marunt. Aceste ingrediente se toarna peste ciupercile calite, se adauga sare si piper si se amesteca.

Cele trei oua crude se bat bine cu un tel si se toarna peste compozitia de legume. La sfarsit se pune pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se aseaza in tava aproape jumatate de compozitie si se niveleaza cu dosul unei linguri. Deasupra se aseaza ouale fierte in lungime, lipete unul de altul. Peste ele se toarna restul compozitiei si se niveleaza bine.

drob de ciuperci

Tava cu drob de ciuperci se da la cuptor pentru cca. 45 de minute. Dupa ce drobul  s-a copt se inchide cuptorul si tava se mai lasa acolo vreo 15-20 de minute.
Tava se scoate si se rastoarna pe un platou, dar nu inainte de a da usor cu un cutit pe marginile tavii.

drob de ciuperci

Drobul se taie abia dupa ce s-a racit complet. Taierea se face cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit.

Dupa cum se observa si in fotografii drobul arata bine si se serveste alaturi de sfecla rosie cu hrean, legume proaspete sau salata verde.
Din aceeasi categorie va las pentru inspiratie reteta aperitivelor pentru Paste.

drob de ciuperci

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *