Cred ca au trecut peste 20 de ani de cand nu am facut rulouri (cornete) cu crema de vanilie.

Aceste prajituri le faceam prin liceu si pentru ca nu aveam pe atunci conuri metalice pentru a rula aluatul foloseam niste bucati de strujean (spalat si uscat bine in rola). Pe atunci faceam aluatul cu untura si nu aveam extract de vanilie pentru crema. Acum am ales sa fac un aluat cu unt, iar cremei de vanilie i-am adaugat putin unt pentru fermitate/.

Pentru cei carora le este greu sa faca aluatul exista si varianta cu aluat foitaj cumparat.

rulouri cu crema de vanilie

Preparare pas cu pas rulouri cu crema de vanilie


Ingrediente aluat pentru 24 bucati
:

  • 150g unt (80% grasime)
  • 150g smantana fermentata
  • 1 ou
  • 300g faina
  • 1 strop sare

Ingrediente crema de vanilie 24 bucati:

  • 3 galbenusuri mari
  • 650ml lapte
  • 100g zahar
  • 75g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita extract vanilie (sau o pastaie vanilie)
  • 75g unt
  • un strop sare
  • + zahar pudra pentru pudrat
rulouri cu crema de vanilie

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana, oul si sarea pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga faina si se formeaza aluatul. Acesta se acopera si se da la rece pentru 30 de minute.

Aluatul racit se intinde subtire si se taie fasii cu o lungime de cca 25-30cm si o latime de cca.2cm. Fiecare fasie se va rula pe un un con din inox. Rularea incepe de la varf spre baza, iar aluatul se va distribui astfel incat fasia sa vina putin pe deasupra partii rulate anterior.

Rulourile se coc la 180 grade Celsius in cuptorul preincalzit, timp de cca.30 de minute. Ele trebuie sa fie usor rumenite. Cand sunt calde se scot de pe conurile metalice si se lasa la racit.

Deoarece am doar 12 conuri metalice, am copt doua tavi.

Aceste rulouri (cornete) se pot coace si pastra cateva zile inainte de a le umple. Recomand sa fie umplute cu o seara inainte de a fi servite si sa fie mancate in maxim 2-3 zile.

Crema de vanilie

Crema de vanilie este una clasica, cea pe care o fac si la eclere.

Laptele se pune intr-o cratita la foc mic pana se infierbanta.

Galbenusurile de ou se amesteca cu un tel cu zaharul si apoi faina si amidonul. Daca aceasta compozitie este prea densa se adauga 1-2 linguri de lapte rece. Laptele fierbinte se toarna cate putin peste compozitia de oua+faina si se amesteca cu telul pentru a nu face cocoloase.

Aceasta compozitie se pune la foc mic si se amesteca pana ce se ingroasa. (atentie sa nu se prinda crema de fundul cratiteti).

Dupa ce se racoreste putin se adauga untul si apoi extractul de vanilie. Se amesteca bine si se lasa la racit, dar nu complet.

Cat este inca usor calduta se pune intr-un pos cu dui sau o punga mai rezistenta si se umplu rulourile. La final se pudreaza cu zahar pudra. Se pastreaza la rece in cutii inchise.

La final ajungem si la gust. Aceste rulouri cu crema de vanilie sunt absolute delicioase, usor dulci, usor vanilate si cu o textura usor crocanta.

Pentru inspiratie va las si reteta Iulianei de la Bucate Aromate de rulouri cu foietaj si crema de vanilie

rulouri cu crema de vanilie

Spor la prajituri!

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Mio Mioara says:

    Cea mai buna rețeta din câte am căutat !
    O rugăminte am…. amidonul … unde îl încadram?
    Se pune faina sau amidon !!!???ori pe amândouă ???
    Mulțumesc anticipat !

    1. blank

      Ma bucur ca ati gasit o reteta de folos.
      La crema de vanilie avem ambele: amidon si faina. Asta inseamna ca le puneti impreuna. Amidonul da mai multa finete cremei.
      Spor la prajiturit si sper sa gasiti si alte retete pe plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *