P

Pui in lapte cu lamaie,usturoi si salvie

Mai este cineva care nu a auzit de celebra reteta a lui Jamie Oliver de pui in lapte cu lamaie, usturoi si salvie? Daca da, atunci reteta asta este pentru voi si cu mana pe inima spun ca aceasta combinatie este una dintre cele mai reusite pentru carnea de pui.

Reteta este una simpla si perfecta pentru masa de duminica in familie sau pentru orice zi cu alint.

pui in lapte cu lamaie. usturoi si salvie

Preparare pas cu pas pui in lapte cu lamaie, usturoi si salvie


Ingrediente:

1 pui de cca 1-1,5kg

100g unt (80% grasime)

2 lamai

10 catei usturoi (sau o legatura usturoi verde)

500ml lapte

1 legatura salvie proaspata (merge si uscata)

2 linguri ulei de masline

sare/piper negru

1/2 baton scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 190 grade si se pregateste vasul in care va sta puiul in cuptor. Trebuie sa fie un vas putin inalt, preferabil o oala de fonta sau un vas de Yena (ceramica) cu capac. Daca nu aveti capac folositi o folie de aluminiu.

pui in lapte cu lamaie. usturoi si salvie

Puiul de spala, se sterge cu prosop de hartie si se freaca bine cu sare si piper negru. Initial acesta se prajeste putin intr-o tigaie cu unt + ulei de masline. Se intoarce pe ambele parti si se prajeste pana ce piele puiului a devenit aurie intens. Daca folositi o oala de fonta pentru cuptor puteti face si aceasta operatie tot in aceeasi oala.

Puiul se scoate din tigaie si se pune in vasul pentru cuptor fara grasimea in care a fost prajit (asa scrie la reteta, dar eu am lasat si putina grasime). Se toarna laptele, se pun cateii de usturoi, salvia si lamaia. O lamaie am taiat-o rondele, iar de la una am folosit doar coaja pentru o aroma intensa. Tot atunci puneti si batonul se scortisoara.

pui in lapte cu lamaie. usturoi si salvie

Vasul se acopera si se da la cuptor pentru cca 1,5 ore, in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius. Spre final daca puiul mai necesita rumenire indepartati capacul si mai lasati-l in cuptor atat cat trebuie.

Atunci cand se serveste la masa, peste carnea desfacuta de pe oase se pune cu lingura si cate un pic din partea lichida. Aceasta combinatie de lapte, lamaie, salvie si usturoi este absolut delicioasa.
Alaturi ar merge niste cartofi copti, legume la gratar si chiar un cous cous bun.

Pentru inspiratie va las si reteta de pulpe de pui marinate in iaurt si usturoi.

pui in lapte cu lamaie. usturoi si salvie


Pofta buna si spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *