Au aparut capsunile la piata, asa ca am facut o portie de briose cu capsuni, numai bune pentru un sfarsit de primavara. De fapt denumirea corecta ar fi muffins cu capsuni, dar in Romania s-a generalizat foarte mult denumirea de briose (briosa la baza avand un aluat dospit).

Reteta este una foarte simpla, aluatul fiind din pandispan clasic. Fructele pot fi inlocuite in functie de preferinte sau sezon. Timpul de pregatire si coacere este de maxim 45 de minute, iar rezultaul unul delicios si pufos.
Pentru mai multe idei de deserturi cu capsuni dati clic aici.

Preparare pas cu pas briose cu capsuni

Ingrediente pentru 12 bucati:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 120g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 strop sare
  • 250-300g capsuni proaspete

Mod de preparare:

Capsunele se spala sub jet de apa si se zvanta pe servete de hartie. Se taie in patru sau chiar in bucati mai mici daca capsuna este mare.

Se pregateste tava de briose. Se pun hartiutele si se porneste cuptorul la 180 grade Celsius.

Ouale impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza timp de 5-7 minute la viteza maxima. Se adauga faina cate putin, in ploaie si se incorporeaza cu miscari largi, de jos in sus. La final se pune extractul de vanilie.

Acest aluat nu are nevoie de praf de copt, dar puteti pune 1/4 lingurita daca cumva folositi mai multe fructe.

briose cu capsuni

Aluatul se pune cu lingura in fiecare hartiuta sau cu posul. Aluatul nu trebuie pus pana sus deoarece el va creste. Se adauga 4-5 bucati de capsuni in fiecare forma de briosa.

Prajiturile se coc cca 20-25 de minute, la 180 grade Celsius in cuptorul preincalzit.

Dupa coacere briosele se scot din tava si se pun pe pun gratar pentru a se raci. Pot fi pudrate cu zahar sau lasate simple.

briose cu capsuni

Aceste minuni dulci acrisoare sunt potrivite pentru un desert de zi cu zi, pentru pachetel sau alaturi de cafea dimineata.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *