P

Prajitura cu iaurt si capsuni

Tare faina a iesit prajitura cu iaurt si capsuni. Este o prajitura super simpla, cu ingrediente ce mai toata lumea le are in frigider. Exceptie fac capsunile, fructele mele preferate, care in aceasta perioada sunt atat de consumate.

prajitura  cu iaurt si capsuni

Prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute, iar coacerea cca.30, asadar prajitura este si rapida.

Pe blog mai gasiti si alte retete de deserturi cu capsuni, de la inghetata, la tort sau bavareza.

Preparare pas cu pas prajitura cu iaurt si capsuni.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 200g iaurt 3,5% grasime sau grecesc.
  • 50g ulei (sau unt topit)
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 strop de sare
  • 250-300g capsuni
  • 1 bucatica unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Prima data spalam capsunile si le lasam pe niste servete de hartie sa se scurga bine de apa.

Ungem o forma de tarta cu unt si o presaram cu faina. Eu am folosit o tava de ceramica cu un diametru de cca.24-26 cm. Puteti folosi si forma de tarta metalica.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste mult in volum, exact ca la pandispan. Se adauga cate putin uleiul si apoi iaurtul.

prajitura cu iaurt si capsuni

Oprim mixerul si incorporam faina si praful de copt, cate putin, amestecand cu o spatula. Adaugam si vanilia. Cand toate ingredientele s-au omogenizat bine turnam compozitia in tava si o netezim astfel incat aluatul sa fie fara denivelari.

Deasupra adaugam capsunile taiate in doua sau patru, depinde de dimensiunea lor. Le asezam ordonat sau la intamplare si dam tava la cuptor pentru cca.25-30 de minute, la 180 grade Celsius.

prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni se scoate din cuptor si se lasa putin la racorit. Se scoate apoi cu grija din tava, se pudreaza cu zahar si se taie felii.

prajitura cu iaurt si capsuni

Este o prajitura simpla, nepretentioasa, dar perfecta pentru un desert de familie. Blatul este dens si usor moale, iar capsunile coapte dau un gust intens prajiturii.

Spor la prajiturit!

4.2/5 (5 Reviews)

CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *